Toornstra: ''Harde leerschool, die Champions League''

Feyenoord verloor opnieuw een wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League. De Rotterdammers gingen met 3-1 onderuit tegen SSC Napoli. Na tien minuten spelen kwam Feyenoord al op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Lorenzo Insigne. Jens Toornstra baalt van de persoonlijke fouten.

''Dat mogen we onszelf aanrekenen. We spelen best wel aardig mee, maar die fouten moeten er echt uit. Anders gaan we geen wedstrijd winnen op dit niveau. We spelen tegen de grootste ploegen van de wereld. Het is leuk je daarmee te meten, maar je wil ook resultaat boeken. Heel frustrerend dat dit niet lukt. Het is tot nu toe een harde leerschool, die Champions League.''

''We hadden best wat meer risico mogen nemen,'' vervolgt Toornstra in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Maar toch geeft deze wedstrijd wel iets meer aanknopingspunten. Tegen City hebben we nul kansen gehad, nu kregen we na rust toch een paar goede mogelijkheden. Maar die moet je dan wel maken, zoals ook die pingel van mij.''

''Ze vallen bij bosjes om, terwijl we iedereen juist keihard nodig hebben,'' zegt Toornstra over de blessures bij Feyenoord. Zondag om 12:30 wacht alweer de volgende uitwedstrijd voor de Rotterdammers in Alkmaar. ''Het is aan ons om dit zo snel mogelijk om te draaien. Met de jongens die we nog over hebben, moeten we er staan tegen AZ.''