Ochtendjournaal: Het vriest in Rotterdam bij zwak Feyenoord

Ochtendjournaal: Het vriest in Rotterdam bij zwak Feyenoord

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Tweedaags na de verrassende nederlaag tegen NAC Breda (0-2) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant legde promovendus NAC pijnlijk de vinger op de zwakke plekken van de landskampioen. De opgewekte geest van het kampioenschap heeft Feyenoord verlaten. Er is plaats gemaakt voor gemakzucht, ongeïnspireerd en bovenal slecht voetbal. Geen moment heeft Feyenoord aanspraak gemaakt op de punten in De Kuip. En dat wil wat zeggen: voor het eerst in ruim 600 dagen halen de Rotterdammers geen punten in eigen huis. NAC ontmantelde de regerend landskampioen op dezelfde manier zoals Man City en PSV (in de eerste helft) dat deden en dan wacht er nog een zware week met Napoli-uit en AZ-uit. Het zou dus zomaar kunnen dat er in de interlandperiode terug wordt gedacht aan de historische reeks van zeven nederlagen op rij van twee jaar geleden.

‘’Met hoofdpijn naar Napels’’, kopt de Telegraaf vanochtend. De grootste landelijke krant van Nederland verbaasde zich vooral over het feit dat schorsingen en blessures niet zo goed werden opgevangen als vooraf werd gedacht. Met een gehavend elftal trad de regerend landskampioen op tegen een piepjong elftal. Maar het waren de senioren van de amateurtak Feyenoord tegen de A1-spelers van NAC. De mannen tegen de jongens, maar de jongens waren de baas in De Kuip. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft de loodzware taak zijn ploeg door de komende wedstrijden te leiden. Nog nooit kwam de coach zo geprikkeld en boos over tijdens de interviews na de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Als er twee of meer beoogde basisspelers wegvallen, heeft Feyenoord een groot probleem. Dan is zelfs De Kuip geen onneembare vestiging meer.

Twee weken geleden was iedereen bij Feyenoord vol vertrouwen over het treffen met Man City, zeker in de eigen Kuip was iedereen toch te verslaan? Wat volgt was een masterclass van de Engelse grootmacht. Nederlagen tegen PSV en NAC volgden, het vertrouwen binnen de kampioensploeg tot het vriespunt gedaald en Het Legioen begint te morren, schrijft Het Algemeen Dagblad. Van Bronckhorst wist niet wat hij zag zaterdagavond; is dit het elftal dat vorig jaar een heel seizoen op de eerste plek stond? Met knikkende knieën zal er vandaag worden afgereisd naar Napels. De Italiaanse tegenstander is in bloedvorm en is nog ongeslagen dit seizoen. De kans dat NAC van Feyenoord zou winnen was groter ingeschat dan dat Feyenoord van Napoli zal winnen dinsdag. Maar het cliché is waar: Het blijft voetbal, dus alles kan gebeuren.

In de tweede competitiemaand wordt de vraag al gesteld: is de breder geachte selectie wel zo breed? Het elftal trad zwaar gehavend op tegen NAC zaterdag, maar de vervangers waren bij lange na niet zo goed of uit vorm dan de basisspelers. Wat vooral opvalt, is dat er niemand de ethos van oud-prof Dirk Kuyt heeft na tegenslagen, concludeert Trouw. Het duo El Ahmadi-Vilhena, een van de meest ervaren spelers van Feyenoord, wisten het zelf ook niet meer. Iedere Feyenoordspeler was niet op zijn best, van spits Kramer tot aan keeper Jones toe. Feyenoord kan het zich grofweg niet permitteren een tegenstander te onderschatten. De energie en passie zal er elke wedstrijd moeten zijn, anders kan iedere tegenstander – professioneel of amateur – de landskampioen verslaan.

Lees meer over
Dirk Kuyt Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties