Feyenoord Onder 19 neemt laat afstand van Willem II

Feyenoord Onder 19 heeft dit seizoen nog altijd de maximale score. Het vlaggenschip van Feyenoord Academy won na twee eerdere zeges zaterdagmiddag ook van de leeftijdsgenoten van Willem II. Op Varkenoord werd het 4-1, hoewel een overwinning lange tijd ver weg leek.

Feyenoord Onder 19 begon aardig aan de wedstrijd en bepaalde het spel. Het lukte de ploeg echter niet door de defensie van de Tilburgse jeugdploeg te komen en kansen te creëren. Willem II Onder 19 loerde op foutjes in de opbouw van Feyenoord, wat halverwege de eerste helft resulteerde in een levensgrote kans. De lat zat schoot Feyenoord te hulp. Even later raakte ook Feyenoord Onder 19 de lat na een goede vrije trap van aanvoerder Jordy Wehrmann.

Pas in de tweede helft mochten de aanwezige Feyenoord-supporters op het zonnige Varkenoord juichen. Buitenspeler Alex Bangura kwam naar binnen en speelde Achraf El Bouchataoui aan. De middenvelder twijfelde niet, haalde uit en schoot de 1-0 binnen. Lang konden de Feyenoorders echter niet genieten van de voorsprong, want slechts enkele minuten later maakten de bezoekers de 1-1. Na de gelijkmaker leek Feyenoord Onder 19 het goede gevoel kwijt te zijn, waardoor de bezoekers enkele kansen kregen. Doelman Jordie van Leeuwen was echter alert.

Met nog minder dan tien minuten op de klok leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar dat was buiten Daudé van der Kust gerekend. De aanvaller wist een voorzet van de zijkant binnen te koppen: 2-1. Na de nieuwe voorsprong kreeg de ploeg van Adriaanse de smaak te pakken en bepaalde het via Orkun Kökcü en nog eens Van der Kust binnen enkele minuten de eindstand op 4-1. Door de zege kent Feyenoord Onder 19 een perfecte competitiestart met drie overwinningen in de eerste drie wedstrijden.

Trainer Adriaanse toonde zich na afloop tevreden met de zege, maar zag ook dat zijn team het lange tijd moeilijk had. ‘We zijn blij met de punten en hebben een perfecte competitiestart, maar het moet wel beter. In bepaalde fases moeten we rustiger zijn, ook in het maken van keuzes. Ik moet de jongens ook complimenteren want ze zijn erin blijven geloven en scoren toch vier keer. Komende dinsdag spelen we tegen Napoli Onder 19 in de Youth League. Opnieuw een en mooie uitdaging, ik ben heel benieuwd.’

Feyenoord Onder 19 – Willem II Onder 19 4-1 (1-1)
50’ 1-0 El Bouchataoui
53’ 1-1
83’ 2-1 Van der Kust