Napoli behoudt koppositie, City haalt opnieuw uit

Feyenoord is in Groep F van de Champions League gekoppeld aan Shakhtar Donetsk, Manchester City en Napoli. Feyenoord.nl zet gedurende de groepsfase na elke speelronde de prestaties van de tegenstanders op een rij.

Goede generale Napoli
Makkelijk ging het dit keer niet, maar toch won Napoli zaterdagavond op bezoek bij SPAL ook zijn zesde competitiewedstrijd. De komende tegenstander van Feyenoord, aanstaande dinsdag treffen beide ploegen elkaar in Napels, kwam op achterstand maar trok de stand snel gelijk via Lorenzo Insigne. Jose Maria Callejon zette de Napolitanen vervolgens op voorsprong, maar de thuisploeg kwam langszij. Vlak voor tijd bezorgde Faouzi Ghoulam met een mooie solo Napoli toch nog de zege, waardoor de ploeg met achttien punten uit zes duels koploper blijft van de Serie A.

City haalt opnieuw uit
Op Manchester City staat dit seizoen vooralsnog geen maat. Nadat eerder al Liverpool (5-0) en Watford (0-6) werden vernederd in de Premier League, liet de ploeg nu niks heel van Crystal Palace. Nadat Leroy Sané kort voor rust de ban brak, liep City in de tweede helft via treffers van Raheem Sterling (2), Sergio Agüero en Fabian Delph uit naar 5-0.

Uitzege Shakhtar Donetsk
Shakhtar Donetsk kende zaterdag niet al te veel problemen met Zirka. Dankzij goals van Facundo Ferreyra (2) en Marlos ging het rusten met een 1-3 voorsprong, waarna Viktor Kovalenko in blessuretijd de beslissende 2-4 maakte voor Shakhtar. De ploeg staat nu bovenaan in de Oekraïense competitie met twee punten meer dan Dinamo Kiev, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.