Feyenoord maakt geen indruk: ''Het was afschuwelijk''

woensdag 20 september 2017 23:54 118.535 keer bekeken 153 reacties Pro Shots

Ook Feyenoord-watcher Iwan van Duren was niet te spreken over de bekerwedstrijd van de landskampioen tegen ADO Den Haag. De Rotterdammers wonnen uiteindelijk met 2-0, maar het spel was niet om over naar huis te schrijven. "Ja, het was afschuwelijk om te zien. Den Haag had Feyenoord regelmatig op het randje."

Het grote verschil met vorig seizoen is de verdediging, zo geeft Van Duren aan tegenover Voetbal International. "Feyenoord lijkt kwetsbaarder achterin en geeft veel te veel kansen weg. Dat is ook wel logisch, want vorig jaar stond er een verdediging die totaal op elkaar ingespeeld was en er hoeven maar een of twee spelers niet te doen wat je verwacht en dan ligt alles helemaal uit het lood: dat is met Diks natuurlijk aan de hand. De zekerheden zijn weg en dan ben je zo sterk als de zwakste schakel."

Ook Michiel Kramer kan, ondanks zijn doelpunt, niet op lovende woorden van Van Duren rekenen. "Feyenoord mag blij zijn dat het vandaag ADO was. Het was weer met Kramer voorin en daar begint het al. Jørgensen was natuurlijk zo belangrijk in het vasthouden van de bal, in het doorschakelen en dat valt allemaal weg. Nu heeft iedereen niet meer het vertrouwen om door te bewegen als de bal naar voren gaat. Dan gaan ze twijfelen en krijg je gaten. Achterin heb je met Diks hetzelfde. Amrabat, die op zich wel goed speelde, is ook nog geen zekerheidje natuurlijk."

Toch verraste de overwinning van Feyenoord niet. "Het doelpunt kwam niet uit de lucht vallen. Feyenoord heeft kwaliteit genoeg. En dit is de beker hé. Vitesse ligt er al uit en in de beker telt maar een ding: overleven. Ze zitten er nog in na vandaag en uiteindelijk is iedereen hier waarschijnlijk toch hartstikke tevreden." Donderdag na de wedstrijd SDC Putten - PSV is de loting voor de volgende ronde van de KNVB Beker.

Gerelateerd nieuws
153 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 46 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65558 leden - Op dit moment zijn 63 mensen actief, waarvan 38 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved