''Je hoeft geen medelijden te hebben met ons''

''Je hoeft geen medelijden te hebben met ons''

Giovanni van Bronckhorst kon na de 0-4 nederlaag tegen Manchester City niet anders concluderen dat het verschil tussen zijn ploeg en de tegenstander te groot was. ''Dit is de kennismaking met het allerhoogste niveau,'' zegt de trainer van Feyenoord in gesprek met de NOS.

''Bij die eerste goal verdedigden we niet goed. Een corner werd snel genomen en er ontstond een twee-tegen-éénsituatie. Wellicht had dat te maken met spanning. Hoe dan ook maakte die goal het voor ons een stuk moeilijker, zeker op dit niveau.''

Van Bronckhorst zoekt nog naar antwoorden. Waarom ging het zo snel mis tegen de sterren van Pep Guardiola? "Ik denk dat het de spanning was. Je hoeft geen medelijden te hebben met ons. Ik ben blij dat we in de Champions League spelen, maar je ziet dat het verschil te groot is."

''We hebben kennis gemaakt met het allerhoogste niveau en die ervaring is goed voor mijn spelers. Er is na één wedstrijd nog niets verloren, maar we weten dat het een heel zware poule is. In de volgende wedstrijden tegen Napoli en Shakhtar zullen we moeten laten zien dat we hiervan geleerd hebben.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties