Buitenlandse media: ''Tactiek Van Bronckhorst desastreus''

Buitenlandse media: ''Tactiek Van Bronckhorst desastreus''

Feyenoord verloor gisteren met 0-4 in De Kuip van Manchester City. De buitenlandse media zijn hard in hun oordeel over de Rotterdamse club en de tactiek waarmee de landskampioen het veld in werd gestuurd.

El Mundo Deportivo schrijft dat de fout van Tonny Vilhena symbool stond voor Feyenoord. "Hij maakte een kinderlijke fout bij het eerste doelpunt, zoiets mag niet gebeuren als je mee wilt doen in de Champions League. De Kuip wordt altijd geroemd, maar Feyenoord was nergens voor zijn fanatieke publiek."

The Daily Mail is vooral kritisch op de trainer van Feyenoord. ''De tactiek van Van Bronckhorst was gewoonweg desastreus. De coach selecteerde een aantal spelers die normaal niet vaak in actie komen en dat kon je wel zien ook, het zorgde voor gefronste wenkbrauwen. Feyenoord komt uit het land van het totaalvoetbal, maar dat is wat City speelde.''

De Engelse krant gaf bijna elke Feyenoorder een onvoldoende. Alleen Brad Jones en Steven Berghuis ontvingen voor hun optreden tegen Manchester City een zes. Sofyan Amrabat, Miquel Nelom, Jan-Arie van der Heijden en Jean-Paul Boëtius kregen een vier. Van Bronckhorst kreeg een vijf.

"De terugkeer van Feyenoord in de Champions League moest één groot feest worden", stelt France Football. Het team van Van Bronckhorst werd echter overklast: qua ervaring, op tactisch gebied, maar bovenal wat betreft kwaliteit.'' Marca is kritisch op Vilhena tijdens de 0-1. "Wil je meetellen, dan moet je wel beschikken over benen die doen wat jij wilt."

"City werd woensdag behoorlijk geholpen door het zwakke verdedigen van Feyenoord", stelt de BBC. "De 1-0 van John Stones belandde in het doel na een komisch onzinnige poging van Tonny Vilhena om de bal van de lijn te halen. De goal van Sergio Aguero kwam voort uit sterk positiespel van City, maar bij het doelpunt van Gabriel Jesus en de tweede van Stones kon iedereen zien dat Feyenoord in verdedigend opzicht simpelweg tekortschoot."

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties