MATCHDAY! Feyenoord - Manchester City

MATCHDAY! Feyenoord - Manchester City

Feyenoord neemt het voor de groepsfase van de UEFA Champions League op tegen Manchester City. De Rotterdammers trappen om 20:45 in De Kuip. ''Het gaat eindelijk gebeuren, we hebben er veel zin in. En het is helemaal mooi om thuis te beginnen,'' zegt Karim El Ahmadi in gesprek met Feyenoord TV.

Teamnieuws
Nicolai Jørgensen ontbreekt in de wedstrijdselectie van Feyenoord. De spits viel afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo (2-4 winst) uit met een blessure aan zijn hamstring. Voor Ridgeciano Haps en Bilal Basacikoglu komt de wedstrijd tegen Manchester City ook te vroeg. Het tweetal is nog niet hersteld van hun blessures. Ook de langer geblesseerde Kenneth Vermeer, Bart Nieuwkoop en Sven van Beek zijn woensdag niet van de partij.

Pep Guardiola, hoofdtrainer van Manchester City, mist Vincent Kompany tegen Feyenoord. De Belgische verdediger én aanvoerder van Manchester City kampt met een kuitblessure en is niet meegereisd naar Nederland. Middenvelder Yaya Touré is wegens sportieve redenen niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Doelman Ederson, die in de competitiewedstrijd tegen Liverpool per brancard het veld verliet, lijkt tijdig hersteld en kan tegen Feyenoord mogelijk wél in actie komen.

Vorm
Feyenoord wist de eerste vier competitiewedstrijden van het seizoen te winnen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst wist in die vier wedstrijden twaalf keer te scoren en incasseerde drie treffers. Door de goede start staat Feyenoord op de eerste plaats in de Eredivisie.

Ook Manchester City is het seizoen goed begonnen. Drie van de vier wedstrijden in het huidige Premier League-seizoen werden gewonnen, waaronder afgelopen zaterdag tegen Liverpool (5-0). Alleen tegen Everton verloren The Citizens punten, deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. In de vier wedstrijden wist Manchester City tien keer het net te vinden en ontving het slechts twee tegentreffers. De club staat momenteel tweede in de Premier League.

Historie
Feyenoord en Manchester City stonden nooit tegenover elkaar in een officieel duel. Alleen in de voorbereiding op het seizoen 2003-2004 troffen beide clubs elkaar. In het Deense Aarhus was de Engelse club destijds met 2-1 te sterk voor Feyenoord. Nicolas Anelka en Paulo Wanchope scoorden namens Manchester City, Danko Lazovic was trefzeker namens Feyenoord.

Lees meer over
Kenneth Vermeer Sven van Beek Bart Nieuwkoop Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties