Tafelgasten niet eens over plan van aanpak tegen Man City

maandag 11 september 2017 23:04 103.880 keer bekeken 149 reacties Pro Shots

De wedstrijd tegen Heracles Almelo is met winst afgesloten en er kan vooruit gekeken worden naar de wedstrijd waar menig Feyenoordsupporter al weken naar uit kijkt: Manchester City-thuis. Voor het eerst sinds seizoen 2002/2003 zal Feyenoord in de groepsfase van de Champions League opereren en het belooft een gekkenhuis te worden. Niet in de laatste plaats vanwege de sterke tegenstanders, maar ook vanwege de avondwedstrijden in De Kuip. In het voetbalprogramma Natafelen sprak de voetbalpers over de kansen van Feyenoord en de manier waarop Giovanni van Bronckhorst zijn mannen het veld in moet opsturen.

Voetbalanalist Kenneth Perez vindt dat Feyenoord het systeem moet omgooien voor de wedstrijd van aanstaande woensdag. “In eerste instantie moet je vooral kijken naar hoe Feyenoord de tegenstander het zo moeilijk mogelijk kan maken. Denken aan aanvallen komt later wel, of niet. Het is vooral belangrijk niet meteen het deksel op de neus te krijgen in de eerste helft zodat de Rotterdammers nog geloof in eigen kunnen hebben gaande de wedstrijd.” De voormalig voetballer van onder andere PSV en Ajax denkt dan ook dat een 5-3-2 opstelling de beste manier is om dit te bewerkstelligen. “Met dit systeem, een compact centrum en opkomende backs kun je City het beste bestrijden. Ik zou dan ook Amrabat opstellen in plaats van Diks. Vooral omdat Amrabat het gewend is om op het middenveld te spelen zodat je daar een extra man hebt staan.”

Niet elke tafelgast was het eens met de mening van Kenneth Perez. Fox Sports-verslaggever Vincent Schildkamp was namelijk van mening dat Feyenoord moet vasthouden aan het huidige systeem. “Een 4-3-3 systeem met de buitenspelers teruggetrokken is toch ook prima tegen deze tegenstander? Voor de eerste wedstrijd in de Champions League hoef je niet meteen het systeem om te gooien lijkt me. Mocht het nodig zijn in de loop van de groepsfase, dan kan dat altijd nog. Met 5-3-2 of 3-5-2 speel je constant 1-op-1 tegen die snelle aanvallers van City. Dat lijkt me geen slim plan. En hoe ga je het pendelen tussen de verdediging en het middenveld dan regelen? Dan kan je niet op alleen Karim El Ahmadi rekenen voor zo’n zware en belangrijke wedstrijd.”

Laatste headlines
149 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 60 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64387 leden - Op dit moment zijn 278 mensen actief, waarvan 184 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting