''Achteraf niet moeten doen, die jongens werden best gehypet''

''Achteraf niet moeten doen, die jongens werden best gehypet''

De Onder 16-lichting van Feyenoord uit 2013 werd beschouwd als 'de beste lichting in jaren'. Er verscheen zelfs een boek over de 'klas van 1997'. Maar spelers als Calvin Verdonk, Jari Schuurman, Mo El Hankouri en Gustavo Hamer hebben die status voorlopig nog niet kunnen waarmaken.

"Het is mooi opgeschreven, maar achteraf hadden we het misschien niet moeten doen, dat boekje. Die jongens werden best gehypet", aldus jeugdtrainer Taument tegenover De Volkskrant. "Er zat gewoon ontzettend veel potentie in dat team. Al vond ik het zelf niet de allerbeste lichting. Dat was die van 1994 met Boëtius, Kongolo, Rekik, Aké en Vilhena."

Taument snapt ook wel waarom deze jongens er nog niet aan te pas komen. "De lat bij het eerste ligt nu gewoon hoger." Hamer, verhuurd aan FC Dordrecht, heeft de hoop nog niet opgegeven. "Van Bronckhorst en Clasie werden ook uitgeleend. Ik mis nog de ervaring om het de Feyenoord-middenvelders moeilijk te maken. Die wil ik hier opdoen.”

Lees meer over
Calvin Verdonk Jari Schuurman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties