''Normaal gesproken kan je alleen thuis punten pakken''

''Normaal gesproken kan je alleen thuis punten pakken''

Feyenoord neemt het Manchester City op in de eerste poulewedstrijd van de Champions League. De Rotterdamse club lijkt op papier nauwelijks kans te hebben tegen de andere clubs uit de poule, waar ook Shakhtar Donetsk en Napoli inzitten.

“Normaal gesproken kan je alleen thuis punten pakken”, zegt Jan Boskamp in Voetbal Inside. “Uit pak je niks als ik realistisch moet zijn. Manchester City en Napoli zijn zo sterk, die kunnen zo goed voetballen.”

Volgens de oer-Feyenoorder moet Feyenoord verdedigend gaan spelen tegen de Engelse club. “Je kan echt niet met ze gaan meevoetballen, dan tikken ze je helemaal scheel. We moeten achter de bal blijven spelen, de ruimtes klein houden en er snel uit proberen te komen. Zij willen op de helft van de tegenstander spelen, dan is het hopen dat Feyenoord ruimte krijgt.”

“Het is de vraag met wat voor instelling zulke ploegen naar De Kuip komen. Als het lang 0-0 blijft, vinden ze het prima”, aldus mede-analist René van der Gijp. “Als ze de kans krijgen om meer te pakken, pakken ze die wel. Als Feyenoord heel erg gaat tegenstribbelen gaat City met 0-0 naar huis en vinden ze het helemaal prima.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties