'Gio': ''Ik zie mezelf totaal niet als een held''

'Gio': ''Ik zie mezelf totaal niet als een held''

Giovanni van Bronckhorst staat op de cover van de nieuwe editie van Life After Football. Het tijdschrift van oud-Feyenoorder Regi Blinker heeft als thema ‘helden’. Ondanks dat hij op de cover van het blad staat, ziet de trainer van Feyenoord zichzelf niet als een held.

“Nee, ik zie mezelf totaal niet zo”, zegt de trainer in Feyenoord TV. “Het zit ook niet in mijn karakter om mezelf te zien als held of icoon. Ik ben natuurlijk wel trots op wat ik heb bereikt en wat ik de mensen heb kunnen geven met Feyenoord samen met mijn staf en de spelers. We hebben veel mooie momenten mogen meemaken, de afgelopen jaren. Daar ben ik wel trots op.”

“Gio is in heel Nederland wel een held”, stelt Blinker. “In de zin dat hij zoveel heeft betekent voor het Nederlands voetbal. Daarnaast ook omdat hij als trainer heel snel grote successen heeft behaald. Eigenlijk denk ik dat hij twee seizoenen geleden een moeilijk seizoen had, met zeven nederlagen achter elkaar. Toch is hij op zijn honk gebleven en er heel sterk uitgekomen.”

“Heel het land waardeert dat en dat vind ik bijzonder”, vervolgt de oud-speler van Feyenoord. “Giovanni kennende is hij daar altijd heel nuchter en gewoon onder gebleven, hij is altijd zichzelf gebleven. Dat waardeer ik nog wel het meeste in hem.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties