Lof voor Gudde en Van Geel: ''Zij hebben Gio beschermd''

Lof voor Gudde en Van Geel: ''Zij hebben Gio beschermd''

Feyenoord kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van Nederland en is ook het nieuwe seizoen goed begonnen. De Rotterdammers wisten de eerste drie wedstrijden van het seizoen te winnen. Er heerst een relaxte sfeer in De Kuip, wat de afgelopen jaren alles behalve een zekerheidje was.

Volgens Zeljko Petrović, die in het verleden als assistent-trainer van Feyenoord actief was, is de huidige rust de verdienste van Eric Gudde en Martin van Geel. “Alle andere td’s hadden Giovanni van Bronckhorst twee jaar geleden, na de zeven nederlagen, weggestuurd. Alleen zij (Gudde en Van Geel, red.) zijn slimme mensen, mensen die vooruit denken en weten wat Gio kan betekenen voor de club.”

“Zij hebben de rust toen bewaard en Van Bronckhorst beschermd”, vervolgt hij in Studio Voetbal. “Wat die mensen de afgelopen jaren voor elkaar hebben gekregen… Ze hadden een schuld van 30 miljoen euro en er kon niets, ze moesten alles accepteren. Dankzij die twee, natuurlijk ook met de hulp van andere mensen, is die rust uiteindelijk neergezet.”

“Ik kan je wel vertellen dat er in de hele historie van Feyenoord geen trainer meer zal zijn die zeven wedstrijden verliest en kan blijven zitten”, reageert Pierre van Hooijdonk. “Dat is zo, wat Pierre zegt", voegt Aad de Mos toe. “Als ze Van Bronckhorst toen hadden geslacht, hadden zij er zelf ook niet lang meer gezeten.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties