Winst voor alle Europese opponenten Feyenoord

Feyenoord is in Groep F van de Champions League gekoppeld aan Shakhtar Donetsk, Manchester City en SSC Napoli. Gedurende de groepsfase zet Feyenoord.nl na ieder weekend de prestaties van de tegenstanders op een rij.

Manchester City
Manchester City leek, na het gelijkspel van maandag tegen Everton, op bezoek bij Bournemouth opnieuw punten te gaan verspelen. In de zevende minuut van de blessuretijd bezorgde Raheem Sterling de Engelse titelkandidaat echter alsnog een 1-2 overwinning. Na twintig minuten had Gabriel Jesus namens City al de schitterende openingstreffer van Charlie Daniels ongedaan gemaakt. The Citizens staan na drie speelronden in de Premier League op de vierde plaats met zeven punten, twee minder dan lijstaanvoerder en rivaal Manchester United.

SSC Napoli
In de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo keek Napoli zondagavond bij rust tegen een 0-1 achterstand aan, maar na negentig minuten was de stand ‘gewoon’ 3-1. Piotr Zielinski, Dries Mertens en Marko Rog draaiden de score na rust om in het voordeel van de Napolitanen, die nu alle vier hun officiële wedstrijden van dit seizoen hebben gewonnen. In de Serie A is Napoli één van de vijf clubs die na twee duels nog de maximale score heeft.

Shakhtar Donetsk
In de Oekraiense Premier League nam Shakhtar Donetsk de koppositie over dankzij een 1-2 zege bij Veres. Die overwinning kwam laat tot stand; pas twee minuten voor tijd maakte Dentinho de winnende goal, nadat Marlos tien minuten na rust de stand gelijk had getrokken na de vroege tegentreffer. Shakhtar heeft na zeven duels achttien punten, maar kan nog ingehaald worden door Dinamo Kiev, dat een wedstrijd en twee punten minder heeft.