Ochtendjournaal: Seizoensstart voelt als een schoolreisje

Ochtendjournaal: Seizoensstart voelt als een schoolreisje

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de zege op Willem ll (5-0) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant heeft Feyenoord weinig te duchten gehad van de tegenstander. Willem ll was zo zwak dat de Rotterdammers net zo goed hun A1-elftal had kunnen laten spelen. En dan zouden zij nog winnen ook. Over het spelbeeld van de wedstrijd was de ochtendkrant kort: moeiteloos en saai. Dit geeft precies het verschil voor de rust en na de rust weer. Waar het tijdens de eerste helft nog te horen was dat Feyenoord voor de dubbele cijfers moest gaan. Daar kon men tijdens de tweede helft een speld horen vallen in De Kuip. Het is te hopen voor de mannen van Giovanni van Bronckhorst dat de openingsfase niet een voorbode blijkt te zijn voor de wedstrijden in de Champions League, want anders zal de huidige koploper van de Eredivisie een prooi kunnen zijn voor de rest van de concurrenten. Momenteel is het verschil met Ajax en PSV minimaal, misschien een lichte voorsprong voor de Rotterdammers. Maar met het zware programma in het vooruitzicht zal er hard gewerkt moeten worden om hun kampioensvorm te hervinden.

‘’Diks voor elkaar’’, kopt de Telegraaf vandaag. Kevin Diks had een groot aandeel in de 5-0 zege op Willem ll met twee assists. Een stijgende lijn in zijn eigen spel heeft de rechtsback vleugels gegeven. Hier profiteert ook Feyenoord van. Met concurrent Bart Nieuwkoop nog in de lappenmand, heeft Gio er baat bij een gelijkwaardige bank te hebben ten opzichte van de basiself. Met o.a. Samba Sam Larsson in de gelederen als recentste aankoop lijkt Martin van Geel ruimschoots aan de wensen van de nog jonge oefenmeester te voldoen. Feyenoord zal zijn titelaspiraties moeten blijven onderstrepen de komende maanden. Pas dan zal de ware kracht van de gemankeerde kampioensploeg duidelijk worden. De Tilburgers zullen er nog een zware dobber aan krijgen om boven de rode streep te eindigen in mei. De ploeg van Van de Looi hield uit angst voor een groot pak slaag de ploeg op de eigen helft. Brad Jones moet zich in de tweede helft supporter hebben gevoeld. Niets te doen gehad, op een spaarzame counter na, en uiteindelijk maakt dat de Australiër niets uit.

Het huidige Feyenoord voelt zich ijzersterk, de ploeg groeit binnen en buiten de lijnen naar een hecht collectief. De seizoensstart van de landskampioen voelt als een schoolreisje, schrijft Het Algemeen Dagblad. De rimpelloze start van de Rotterdammers staat in schril contrast met de kopzorgen bij de concurrentie. De vooraf verwachte druk die de landskampioen met zich mee zou brengen schudt Feyenoord vooralsnog simpel van zich af. Natuurlijk was het programma niet lastig, zeker niet als je het vergelijkt met de wedstrijden in september en oktober. Maar menig voetballiefhebber weet dat De Kuip al een onneembare vesting was en dat lijkt voorlopig niet te gaan veranderen. Als Feyenoord ook zijn uitwedstrijden op dezelfde manier gaat benaderen als de thuiswedstrijden, dan lijkt het de te kloppen ploeg van het moment te zijn. De kracht waar Feyenoord mee kampioen werd zal ook dit jaar benadrukt worden, ware het niet dat het verschil tussen de basiself en de reservebank vorig jaar te groot bleek te zijn. Met aankopen zoals Amrabat, St. Juste en Larsson pareert Martin van Geel resoluut de kritiek.

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties