''Benfica als groepshoofd lijkt me het gunstigst''

''Benfica als groepshoofd lijkt me het gunstigst''

Morgen is het dan eindelijk zo ver. De loting van de groepsfase UEFA Champions League vindt dan plaatst in Monaco. Feyenoord-supporters zijn al weken aan het puzzelen wat nu de ideale loting voor de landskampioen zou zijn. Bauke Mollema, Raemon Sluiter, Vivianne Miedema en Peter Houtman doen hier ook aan mee.

''Ik hoop op Monaco,'' zegt wielrenner Bauke Mollema in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Dat heeft vooral een praktische reden: ik woon in Monaco, voor mij is het dus makkelijk om aan kaartjes te komen voor die wedstrijd.'' Uit pot 2 hoopt hij op Barcelona en uit pot 3 op Liverpool.

''Ik hoop op drie tegenstanders waar de supporters van Feyenoord van kunnen genieten.'' Raemon Sluiter denkt aan Bayern München ('goed aan te rijden, genoeg bier, alleen niet tegelijk'), Barcelona en Liverpool ('Nee, Lee Towers is niet te koop').

De spits van de Oranje vrouwen Vivianne Miedema kijkt vooral naar het mogelijke sportieve succes. ''Natuurlijk is het mooi om tegen de echte grote topclubs te spelen, maar die komen hopelijk later in het toernooi. Benfica als groepshoofd lijkt me het gunstigst.''

Oud-Feyenoorder en stadionspeaker Peter Houtman hoopt vooral de sterren van Real Madrid in De Kuip aan het werk te zien. ''Maar Spartak Moskou, FC Porto en Anderlecht zou ons sportief misschien nog de meeste kans bieden.'' Morgen vanaf 18:00 uur is de loting.

Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
Real Madrid Barcelona Napoli Celtic
Bayern München Atlético Madrid Spurs Feyenoord
Chelsea PSG FC Basel NK Maribor
Juventus Dortmund Ol. Piraeus RB Leipzig
Benfica Sevilla Anderlecht  
AS Monaco Manchester City AS Roma  
Spartak Moskou FC Porto Besiktas  
Shakhtar Donetsk Manchester United    

Resterende wedstrijden
De volgende tegenstanders kunnen zich hier nog bijvoegen. De returns worden vanavond gespeeld. Wanneer 1899 Hoffenheim zich plaatst voor de groepsfase van de UEFA Champions League komt Celtic in pot drie. Anders plaatst Liverpool zich voor pot drie.

Liverpool – 1899 Hoffenheim (2-1)
Slavia Praag – APOEL Nicosia (0-2)
FC Kopenhagen – Qarabag (0-1)
FCSB – Sporting Lissabon (0-0)
CSKA Moskou – Young Boys (1-0)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties