Ochtendjournaal: Feyenoord worstelt met kampioensvorm

Ochtendjournaal: Feyenoord worstelt met kampioensvorm

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de zege op Excelsior (0-1) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant is de moeizame overwinning op stadsgenoot Excelsior simpel te verklaren: kunstgras en vorm. Feyenoord, misschien wel de grootste tegenstander van het kunstgras, heeft de drie punten dankzij Jean-Paul Böetius mee naar Rotterdam-Zuid kunnen meenemen. Het was de enige onderneming van Feyenoord in deze Rotterdamse derby. Veel Excelsior-spelers, en ook trainer Mitchell van der Gaag, waren van mening dat minstens een gelijkspel wel op zijn plek was geweest. Als Excelsior iets meer accuratesse had getoond, was dat zeker mogelijk geweest. Verdiend was het sowieso wel, want de landskampioen miste scherpte en creëerde amper kansen in de tweede helft. Het is te hopen voor het Legioen dat de scoringsdrift in de volgende wedstrijd (Willem ll-thuis, red.) terugkomt, zeker met het oog op het zware programma na de interlandperiode.

“Worstelen in zestienmeter”, kopt de Telegraaf vandaag. Elk seizoen komt de vraag weer tevoorschijn: “Wat is wel en wat is niet toegestaan in de zestienmeter?” De tijd van flippo’s, spinners en Pokemon Go is voorbij; de rage van nu is hangen, trekken en kleven. Voetbal begint steeds meer op rugby te lijken bij dode spelsituaties en degene die dit gisteren zelf heeft ervaren is er nog steeds ziek van: Eric Botteghin. Een saaie knokwedstrijd, vooral van Excelsior (19 overtredingen, red.), was het toonbeeld voor de toeschouwers. Een hoogtepunt in de wedstrijd (0-1 Boëtius, red.) was genoeg voor de overwinning van de regerend landskampioen op het ‘kleine broertje’. De wedstrijd voltrok zich verder vooral in slordigheid en vele duels die werden uitgevochten. De intentie was er wel om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken, maar het ontbrak er bij Feyenoord simpelweg aan vorm en creativiteit. De komst van Sam Larsson is wat dat betreft een welkome versterking.

‘The comeback-kid’ is als vanouds een genot om naar te kijken en is vooralsnog onomstreden op de linksbuitenpositie. Het is alweer de vierde wedstrijd op rij dat Jean-Paul Boëtius beslissend is voor Feyenoord met een assist of doelpunt, schrijft Het Algemeen Dagblad. De transfer van Samba Sam Larsson betekent een serieuze concurrent voor Boëtius én Toornstra, maar voorlopig zal de miljoenenversterking zich moeten bewijzen voor een plek in de basiself van Giovanni van Bronckhorst. De komst van de Zweed kost naar verluidt ruim zes miljoen euro en zal zich evenals Jeremiah St. Juste moeten schikken in een reserverol. Met het zware programma voor de boeg (Eredivisie, KNVB-beker en Champions League) zullen de herenigde ploeggenoten van SC Heerenveen meer dan genoeg minuten gaan maken in het tenue van Feyenoord.

De kritiek verstomt zodra er gewonnen wordt op kunstgras. Feyenoord heeft dan weliswaar de drie punten mee naar huis genomen, maar de manier waarop was niet om aan te gluren. En dat lag echt niet alleen aan het kunstgras van Excelsior, schrijft Trouw. Een duel zonder hoogtepunten, met speldenprikjes hier en daar, dat was gekscherend het wedstrijdbeeld. Feyenoord liet de teugels veel te vaak vieren en kon geen revanche nemen op de verloren wedstrijd van 7 mei. Maar trainer Van Bronckhorst zei het al eerder: eerst het resultaat, daarna het spel. Dat lijkt een understatement na de afgelopen twee wedstrijden. Het is te hopen voor Nederland dat Feyenoord zijn kampioensvorm hervindt, anders zal het een modderfiguur gaan slaan in de Champions League.

Lees meer over
Eric Botteghin Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties