Ruime bekerzege Feyenoord Onder 19 in Dordrecht

Feyenoord Onder 19 heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen met ruime cijfers gewonnen. Het bekerduel op bezoek bij FC Dordrecht Onder 19 eindigde in maar liefst 0-6.

Volgens trainer Cor Adriaanse kwam de gemakkelijke overwinning van Onder 19 onder meer tot stand door een tactische keuze van de thuisploeg. 'Ze besloten om bijna tegen de middenlijn aan op buitenspelval te spelen, maar deden dit zonder druk op de bal te zetten.’

Keer op keer slaagde Onder 19 erin om hiervan te profiteren. Het was zelfs binnen de minuut al raak, toen Joël Zwarts op aangeven van Alex Bangura de score opende. In een vergelijkbare aanval mocht Bangura zelf op aangeven van Tyrell Malacia binnen tien minuten de tweede maken.

De tactiek van de Dordtenaren was vaak ook een valkuil voor Onder 19, zag Adriaanse. 'Het was erg verleidelijk om meteen de diepe bal te spelen en dan stonden we vaak buitenspel. We hebben het vaak ook goed uitgespeeld, maar met wat meer geduld hadden we veel meer goals kunnen maken.'

Door dit wedstrijdbeeld waren veel goals vrijwel identiek aan elkaar. 'Met het juiste overzicht kon je zo iemand voor de keeper zetten. Er zat geen enkele goal bij die we van een afstand in de kruising schoten’, zei Adriaanse.

Nog voor rust zorgde Malacia er op deze manier voor dat het 0-3 werd. Na rust maakte Orkun Kökçü de vierde treffer en wist invaller Lion Kalentjev zelfs nog twee keer het net te vinden.

Door deze ruime overwinning in het stadion van FC Dordrecht heeft Onder 19 de volgende ronde van de beker bereikt. Volgende week speelt Feyenoords hoogste jeudgteam in Rotterdam een oefenwedstrijd tegen het Schotse Glasgow Rangers Onder 19.

FC Dordrecht Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-6
Scoreverloop:
1' 0-1 Joël Zwarts
8' 0-2 Alex Bangura
39' 0-3 Tyrell Malacia
47' 0-4 Orkun Kökçü
69' 0-5 Lion Kalentjev
85 0-6 Lion Kalentjev

Opstelling Onder 19
Wouter Beukers, Boyd Reith (67' Niels van Wetten), Noah Lewis, Davy Kaptein, Tyrell Malacia (67' Ian Smeulers), Achraf El Bouchataoui (67' Niels Butter), Jordy Wehrmann, Orkun Kökçü, Daudé Kust (45' Rodney Huijgen), Joël Zwarts, Alex Bangura (67' Lion Kalentjev).

Onder 18 heeft geen kind aan Alphense Boys
Feyenoord Onder 18 oefende zaterdag op Varkenoord tegen Alphense Boys Onder 18. De mannen van trainer Jan Gösgens hadden geen kind aan de bezoekers: 7-0.

Het was voor Onder 18 de derde wedstrijd in de voorbereiding en daardoor was er volgens Gösgens een groot verschil met de tegenstander merkbaar. 'We hebben goed gespeeld en er zaten een paar mooie goals tussen,' oordeelde de oefenmeester. 'Volgende week spelen we voor de beker tegen Excelsior. We hebben laten zien dat we daar klaar voor zijn.'

Goede generale onder 17 op weg naar Supercup
Een week voor de wedstrijd om de Supercup tegen Ajax heeft Feyenoord Onder 17 eenvoudig gewonnen van Alphense Boys Onder 17. De ploeg van trainer Melvin Boel won de oefenwedstrijd in Alphen met 0-5.

'Vanaf de eerste minuut hebben we gedomineerd', blikte Boel tevreden terug op de wedstrijd. Naast het overtuigende spel, was hij vooral te spreken over het feit dat zijn ploeg vrijwel niets weg gaf. 'De tegenstander heeft maar één keer op doel geschoten.'

De openingsgoal werd gemaakt door Splinter De Mooij, waarna Toshio Lake er met twee treffers voor zorgde dat Onder 17 met een voorsprong van 0-3 de rust in ging. Na rust maakte ook Splinter zijn tweede goal van de wedstrijd en zorgde Wouter Burger voor de 0-5 eindstand.

De tevredenheid overheerste logischerwijs na afloop bij trainer Boel. 'Omdat het niveauverschil zo groot was, kon ik wat kleinere doelen opstellen voor mijn spelers. Dit waren bijvoorbeeld een paar specifieke dingen die ik volgende week wil zien tegen Ajax.'

Doelpuntloos gelijkspel Onder 16 tegen Dortmund
Feyenoord Onder 16 heeft in een oefenwedstrijd in Duitsland met 0-0 gelijkgespeeld tegen Borussia Dortmund Onder 16. Het team van trainer Pieter Schrassert Bert liet na om zichzelf te belonen door de gecreëerde kansen niet te maken.

'Dortmund had het meeste balbezit, maar wij waren gevaarlijker. We hebben onszelf helaas niet weten te belonen,' zegt Schrassert Bert na afloop. Daarnaast had zijn ploeg volgens hem vlak voor tijd een strafschop moeten krijgen. 'Jorule Raphaela werd in de zestien tegen de grond gewerkt, maar de scheidsrechter besloot niet te fluiten.'

Onder 16 zag ook nog een goal uit een vrije trap afgekeurd worden wegens buitenspel. De grootste mogelijkheid voor de Duitsers kwam uit een counter. Keeper Devin Remie had een goede redding in huis op een vrije schietkans van binnen het zestienmetergebied.

De ploeg van Schrassert Bert reed samen met Feyenoord Onder 15 speciaal op en neer naar Dortmund om het eens tegen een internationale grote club met een andere speelstijl op te nemen. De oefenmeester hield een goed gevoel over aan de trip. 'We hebben per speler aan individuele doelen kunnen werken en ook als team maken we op dit moment stappen.'

Onder 15 wint wel van Dormund
Bij de oefenwedstrijd van Feyenoord Onder 15 tegen Dortmund werd er wel volop gescoord. Na een sterke tweede helft won Onder 15 de oefenwedstrijd met 1-4.

En dat terwijl Onder 15 nog met een achterstand van 1-0 de rust in ging. Volgens trainer Mark Otten werden de afspraken binnen het team in de loop van de eerste steeds minder nagekomen. 'We creëerden een paar goede kansen, maar werden wat ongeduldig omdat we ze niet maakten. Daarna legden we het fysiek af tegen Dortmund en kwamen we ook achter.'

De rust werd door Otten gebruikt om alles weer goed te zetten en dat wierp snel zijn vruchten af. Via Saladin Oulad M'hand, Shiloh 't Zand, Bienvenue Matabaro en Mimeirhel Benita liep Onder 15 uit naar een 1-4 overwinning.

Met liefst elf wissels liet Otten in deze wedstrijd zoveel mogelijk spelers in actie komen. Voor één van hen was de ontmoeting met Dortmund een bijzonder moment. Corné van Houwelingen kwam voor het eerst na anderhalf jaar blessureleed weer twintig minuten in actie. De linksbuiten heeft lang gekampt met Osgood-Schlatter, een aandoening waarbij er onder de knie een gevoelige verdikking zit.