El Ahmadi: ''Van een kerel als Dirk heb ik veel opgestoken''

El Ahmadi: ''Van een kerel als Dirk heb ik veel opgestoken''

Karim El Ahmadi volgde deze zomer Dirk Kuyt op als aanvoerder van Feyenoord. De Marokkaan was de afgelopen jaren al de tweede captain achter de gestopte Kuyt, maar draagt dit seizoen dus iedere wedstrijd de aanvoerdersband om zijn bovenarm.

De Marokkaanse middenvelder geeft toe van nature nooit een leider te zijn geweest. “Ook toen ik bij Feyenoord binnenkwam niet”, zegt hij tegen De Telegraaf. “Bij Twente was ik een aardige voetballer, die meer met zichzelf dan met het team bezig was. In mijn jeugdjaren was ik zelfs een beetje stil. Maar ging het fluitje in een wedstrijd, dan klapte ik erop.”

“In Engeland heb ik veel bijgeleerd, van een kerel als Dirk Kuyt heb ik ook veel opgestoken. Hoe belangrijk een hecht team is, hebben we afgelopen seizoen met Feyenoord bewezen. Wees eerlijk, wij hadden niet de beste selectie in de Eredivisie. Wél het beste team en daardoor zijn we kampioen geworden.”

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties