Van Daele: ''Feyenoord moet altijd meedoen om de titel''

Van Daele: ''Feyenoord moet altijd meedoen om de titel''

Feyenoord wist zondag de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen te winnen van FC Twente. De Rotterdammers wonnen met 2-1 door treffers van Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis. Oud-Feyenoorder Joop van Daele, die maandag zijn zeventigste verjaardag vierde, vond een aantal Feyenoorders goed spelen tegen de club uit Enschede.

“Het was een moeizame wedstrijd voor Feyenoord”, zegt hij tegenover RTV Rijnmond. “Wat ik heel erg positief vond is dat met name de achterste lijn heel de wedstrijd geconcentreerd is blijven spelen. Vooral omdat we heel moeizaam aan scoringskansen kwamen.”

“Ook opvallend vond ik dat Jean-Paul Boëtius een uur lang uitstekend speelde en daarna heel erg ver wegvalt. Jørgensen vond ik heel goed spelen en in de tweede helft kwam het rendement van Berghuis naar boven. Hem vond ik ook goed spelen.”

Volgens Van Daele, die met Feyenoord de wereldbeker won, moet de club kampioen worden. “Feyenoord moet altijd meedoen om de titel”, zegt hij. “En dat gaan ze nu ook doen. We hebben nu Ridgeciano Haps gekocht voor zes miljoen, Sofyan Amrabat voor vier miljoen en Berghuis voor zes miljoen gekocht.”

“Als we niet kampioen worden en niet meer in de Champions League spelen, hebben we binnen twee jaar de middelen niet meer om zulke spelers te halen”, stelt hij. “Dan kan je ook niet meer sterker worden.”

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties