Feyenoord 2 begint seizoen met nederlaag tegen Heracles

Feyenoord 2 begint seizoen met nederlaag tegen Heracles

Voor Feyenoord 2 is het seizoen teleurstellend begonnen. Het team van coaches Roy Makaay en Jan Wouters verloor maandagmiddag de eerste wedstrijd in de Reservecompetitie op eigen veld met 0-1 van Heracles Almelo. Onder meer Jeremiah St. Juste en Sofyan Amrabat, die zondag nog in De Kuip in actie kwamen tegen FC Twente, maakten hun opwachting op Varkenoord.

Bijna 24 uur nadat zijn allereerste officiële optreden in het eerste van Feyenoord begon, meldde Justin Bijlow zich op Varkenoord. In plaats van de kleedkamer in te gaan en zich voor te bereiden op de start van de Reservecompetitie, nam de 19-jarige goalie plaats op de tribune. Iets wat natuurlijk alles te maken had met zijn onverwachte debuut in de hoofdmacht tegen FC Twente, bij absentie van zowel Brad Jones als Kenneth Vermeer.

Een rij onder de eveneens aanwezige Giovanni van Bronckhorst en Martin van Geel zag Bijlow hoe de bezoekers voor rust de beste kansen kregen. Kristoffer Peterson en Vincent Vermeij verzuimden echter de trekker over te halen en daarmee kwam Feyenoord 2 goed weg, al had het zelf ook zomaar op voorsprong kunnen komen. Mistasten van Tim van de Berg leverde Jari Schuurman een vrije doortocht op richting het doel, maar de schaduwspits joeg de bal over.

Na rust oogde Feyenoord 2 stabieler en duwde de ploeg Heracles 2 bij vlagen terug op de eigen helft, zonder daarbij tot veel uitgespeelde kansen te komen. Ook na het inbrengen van Dylan Vente (na 45 minuten voor Jari Schuurman) en Mo El Hankouri (na dik een uur voor Amrabat) werd doelman Harm Zeinstra te weinig serieus op proef gesteld.

Hoewel Feyenoord 2 aan de andere kant nauwelijks nog iets weggaf, kwam het een kwartier voor tijd toch op achterstand. Na een snelle combinatie door de as van het veld schoof Peterson de bal oog in oog met Ramon ten Hove koeltjes binnen. Een slotoffensief leverde vervolgens niets op, waardoor de eerste competitiewedstrijd voor Feyenoord 2 eindigde in mineur.

Feyenoord 2 begint seizoen met nederlaag tegen Heracles

Feyenoord 2 – Heracles Almelo 2 0-1 (0-0)
Scoreverloop:
74’ 0-1 Peterson

Scheidsrechter: Van Herk

Opstellingen
Feyenoord 2: Ten Hove; Geertruida, St. Juste, Tapia, Nelom; Amrabat (68’ Malacia), Schuurman (46’ Vente), Hansson; Touré (75’ El Hankouri), Kramer en Basaçikoglu.
Heracles Almelo 2: Zeinstra; Droste, Wuytens, Van de Berg, Duarte; Agbaljan, Jakubiak, Leemhuis; Navratil, Vermeij (46’ Bekkach) en Peterson.

Lees meer over
Kenneth Vermeer Justin Bijlow Renato Tapia Michiel Kramer Bilal Basacikoglu Jari Schuurman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties