Ochtendjournaal: Passief Feyenoord kweekt vertrouwen

Ochtendjournaal: Passief Feyenoord kweekt vertrouwen

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de zege op FC Twente (2-1) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant zal de wedstrijd tegen FC Twente een voorbode zijn voor een moeizaam seizoen. De regerend landskampioen wist bij de ouverture thuis tegen een compact opererend FC Twente maar tot een nipte zege te komen. De felheid waarmee Feyenoord kampioen is geworden en om gevreesd is was er vooral in de openingsfase. Tijdens de rest van de wedstrijd glorieert Feyenoord vooral in slordigheid en passiviteit. Het ontbeert de Rotterdammers aan creativiteit en automatismen. Het elftal van Giovanni van Bronckhorst moet het natuurlijk doen zonder teveel uitblinker van vorig seizoen: Elia, Kuyt, Kongolo en Karsdorp werden allen vervangen door spelers die hun draai nog moeten vinden in het elftal maar vooral met elkaar. De linkerflank met Haps en Boëtius begint ondertussen de nodige ‘oh’ en ‘wat mooi!’- leuzen op te leveren als zij aan de bal zijn, rechtsback Diks begint ook op te krabbelen en invaller Amrabat begint nadrukkelijk op de deur te bonzen van Gio. Zoals de oefenmeester al zei: “Eerst de punten, daarna het veldspel.”

“Cement tussen de palen”, kopt de Telegraaf vandaag. Feyenoord was zelden zo kooplustig als het deze zomer was wat betreft het halen van nieuwe spelers. Vijf van de nieuwste aanwinsten van Martin van Geel hadden hun vuurdoop in De Kuip vandaag. Alle vijf slaagden voor hun examen. Maar degene die met vlag en wimpel zijn eerste wedstrijd in het tenue van Feyenoord volbracht was notabene een jongen uit de jeugdopleiding: Justin Bijlow. De openingswedstrijd was geen spektakelstuk, maar toch heeft het Legioen genoten van de wedstrijd. Zo geliefd als de jonge keeper al was, zo populair was Bijlow tijdens de wedstrijd. Met het oog op de blessures van Kenneth Vermeer en Brad Jones is het niet ondenkbaar dat Bijlow vaker onder de lat van de Rotterdammers zal staan waardoor het nog maar een kwestie van tijd lijkt voordat de zelfopgeleide keeper de vaste doelman van Feyenoord zal worden.

Feyenoord telt ook ná 14 mei 2017 weer mee als titelkandidaat. Een overtuigend begin van een nieuw tijdperk is het startsein voor een nieuw succesvol seizoen, schrijft het Algemeen Dagblad. Tegen een stel Tukkers slaagden de Rotterdammers er (nog) niet in om op volle sterkte de tegenstander kapot te spelen. FC Twente stond goed georganiseerd en de Rotterdammers moesten zichzelf weer hun honger naar succes zien op te roepen. De discipline waarmee de ploeg van Giovanni van Bronckhorst kampioen werd was in de Kuip gisteren niet te vinden. Maar dat is ook geen ramp, zelfs als Feyenoord niet op 100% zit, kan het tegenstanders als FC Twente verslaan. Het is wel zaak voor Feyenoord om hun vorm zo snel mogelijk te hervinden, zeker met het oog op taaie tegenstanders in de uitwedstrijden is het van belang dat de kampioensvorm minstens geëvenaard wordt.

Genoeg verbeterpunten voor de kampioensploeg, het elftal van Giovanni van Bronckhorst heeft terecht nog moeite met zijn vorm en mist de nodige focus en creativiteit, schrijft Trouw. Nicolai Jorgensen beaamt dit: “Natuurlijk wisten we dat niet alles vlekkeloos zou verlopen, maar dat is logisch in deze fase van het seizoen. We hebben tijd nodig. Simpel.” De Deense topschutter is wel content met het vermogen van zijn ploeg om direct toe te slaan bij de eerste mogelijkheid. De effectiviteit van de Rotterdamse titelkandidaat lijkt ook dit jaar een geheim wapen te zijn. Het is nu afwachten of Feyenoord erin slaagt om effectief te zijn tijdens uitwedstrijden. Tegen Excelsior zal het eerste antwoord volgen.

Lees meer over
Kenneth Vermeer Justin Bijlow Dirk Kuyt Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties