Roda JC blij: ''Simon brengt veel voetballend vermogen mee''

Roda JC blij: ''Simon brengt veel voetballend vermogen mee''

Simon Gustafson maakt zondagmiddag zijn officiële debuut in het shirt van Roda JC. De Zweedse middenvelder was bij Feyenoord op een zijspoor terecht gekomen waardoor de Rotterdamse club besloot hem te verhuren. Robert Molenaar, trainer van Roda JC, is blij met de 22-jarige Gustafson.

“Hij brengt veel voetballend vermogen met zich mee”, zegt de trainer van de club uit Limburg tegenover FOX Sports. “Simon zou daardoor eigenlijk op alle posities inzetbaar kunnen zijn. Hij gaat het bij ons doen in het centrum van de aanval. Vanuit zijn positie moeten we proberen door te drukken.”

Volgens analist en oud-Feyenoord trainer Gertjan Verbeek is de verhuurperiode van Gustafson een goede beslissing. “Die jongen moet gewoon gaan spelen”, stelt hij. “Het is een goede keuze om Feyenoord even te verlaten om speelervaring op te doen. Het niveau van die uitwedstrijd tegen sc Heerenveen moet hij iedere week laten zien, dan is hij ook een aanwinst voor Feyenoord.”

“Het is een wat introverte jongen”, zegt Verbeek, die in het seizoen 2008-2009 hoofdtrainer van Feyenoord was. “Daar is op zich niets mis mee. Het zal afhangen van de prestaties en hoe hij wordt geaccepteerd door zijn medespelers, de supporters en de trainer. Dat laatste lijkt wel het geval te zijn, want hij start in de basis.” Gustafson neemt het om 12.30 uur met zijn nieuwe werkgever op tegen PEC Zwolle.

Bekijk ook: Gustafson scoort in eerste wedstrijd voor Roda JC

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties