Tapia: ''Speler kan wedstrijd beslissen, een team wint prijzen''

donderdag 10 augustus 2017 19:19 124.400 keer bekeken 185 reacties Pro Shots

Renato Tapia hoopt dit seizoen meer speelminuten te krijgen dan afgelopen seizoen. De middenvelder uit Peru kwam in de winter van 2015 over van FC Twente en kwam, in alle competities, slechts zeventien keer in actie voor het eerste elftal van Feyenoord. Vijf keer stond hij in de basiself. In de uitwedstrijd tegen Willem II scoorde hij vorig seizoen zijn eerste en enige treffer voor Feyenoord 1.

“Ik kijk uit naar het begin van het nieuwe seizoen”, zegt de 22-jarige Tapia in FeyenoordTV. “De eerste wedstrijd is tegen FC Twente, mijn oude club. Dat maakt het extra speciaal. Ik werk hard voor mijn plekje in het team, dus ik kijk er naar uit om weer te beginnen.”

“Natuurlijk, ik wil niet nog zo’n seizoen als vorig jaar”, vervolgt hij. “Ik denk dat ik iedereen heb kunnen laten zien dat ik graag speel. Ik geef meer dan honderd procent. Uiteindelijk moet de tijd komen dat de mensen van mijn spel kunnen genieten.”

“Ik hoop op meer speelminuten dan vorig jaar en dat we weer meedoen om het kampioenschap. We moeten klaar zijn voor het niveau van de Champions League en hopelijk winnen we zoveel mogelijk prijzen.” Afgelopen zaterdag sleepte Feyenoord al de Johan Cruijff Schaal binnen. 

De Rotterdamse club versterkte zich deze zomer met enkele spelers, waaronder middenvelder Sofyan Amrabat. “De concurrentie op het middenveld was vorig jaar ook al erg groot”, stelt hij. “De basisspelers hebben toen goed gepresteerd. Het is goed om een brede selectie te hebben. Ik blijf gewoon hard werken voor mijn kansen.”

Ondanks dat hij niet veel speelt, laat Tapia zijn hoofd niet hangen en blijft hij zorgen voor een goede sfeer in de groep. “Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een goede sfeer in het team”, vervolgt de international van Peru. “Het team staat altijd voorop, niet het individu. Je moet een team zijn als je kampioen wilt worden. Een speler kan een wedstrijd beslissen, maar een team wint prijzen.”

Gerelateerd nieuws
185 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 79 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64663 leden - Op dit moment zijn 1239 mensen actief, waarvan 318 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting