Kuyt: ''Wil alle kanten van de club leren kennen''

Kuyt: ''Wil alle kanten van de club leren kennen''

Dirk Kuyt schoot Feyenoord op 14 mei 2017 naar het kampioenschap. De aanvaller scoorde drie keer in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo, waardoor de Rotterdamse club de eerste titel sinds 1999 in ontvangst mocht nemen. Enkele dagen later zette hij een punt achter zijn loopbaan, maar de 37-jarige Kuyt blijft wel aan de club verbonden.

“Voetbal blijft mijn lust en mijn leven”, zegt de ex-profvoetballer in gesprek met Telesport. “Ik heb me opgegeven voor de cursus ‘Internationaal A’, dat is de trainerscursus. Dat ga ik doen en ik ga stage lopen bij mijn oude club Quick Boys. Ook leuk om daar op een ander niveau terug te zijn, het is heel leerzaam.”

“Ook ga ik meelopen met de directie van Feyenoord, met name met Martin van Geel”, vervolgt Kuyt. “Hij gaat mij wegwijs maken en de andere kant van de club laten leren kennen. Het is niet zo dat ik iedere dag op de club zal zijn, maar meer momenten aanhalen om situaties te leren kennen binnen de club.”

“Dat kan een bestuurlijk overleg zijn of een vergadering. Wat bij een club als Feyenoord ook heel belangrijk is, is de jeugd. Hoe gaan trainers met jeugdspelers om, gesprekken met de toptalenten van de jeugdopleiding maar ook de buitenlandse scouting. Ik wil gewoon alle onderdelen van de club leren kennen.”

“Dat gaan we op afspraak doen. Je moet het niet zien als een 9-tot-5-baan, maar meer via verschillende facetten en takken langzaam die kant van de club te leren kennen. Ik zal dus geregeld in Rotterdam zijn. Ik kijk er enorm naar uit, moet ik zeggen.”

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties