Jeugdspelers naar Feyenoord 1: ''Daar doen we het voor''

Jeugdspelers naar Feyenoord 1: ''Daar doen we het voor''

Dylan Vente, Tyrell Malacia (foto), Jordy Wehrmann en Cheick Touré begonnen deze zomer het seizoen bij het eerste elftal. De jeugdspelers van Feyenoord kwamen in actie tijdens verschillende oefenwedstrijden en een deel mocht mee op trainingskamp. Vente en Malacia zijn komend seizoen zelfs onderdeel van het eerste elftal.

“Het is zoeken waar de ontwikkeling van jongens het beste is, dus waar kunnen zij het beste uit hun ontwikkeling halen? Dat kan niet voor iedereen bij het eerste elftal, omdat niet iedereen daar al klaar voor is”, zegt Richard Grootscholten, hoofd jeugdopleiding van Feyenoord. “Als ze dat wel zijn, hopen wij die kans aan hen te kunnen geven.”

“Dit is zo’n moment, ook tijdens het winterse trainingskamp. De relatie met het eerste elftal is dusdanig goed dat zij vragen stellen aan ons en meekijken tijdens wedstrijden. Het is dan geweldig als wij kunnen aangeven welke spelers meekunnen”, zegt hij in FeyenoordTV. “Dat is nu gebeurd.”

“Malacia en Vente hebben eigenlijk nog een jaar als A-junior te gaan. Touré is wat jonger, hij is pas zestien jaar. Ook Jordy Wehrmann heeft in die periode meegedraaid met het eerste elftal. Dat is iets waar we het eigenlijk allemaal voor doen. Hoe eerder we dat kunnen doen bij jongens die daar klaar voor zijn, hoe beter.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties