''Prolongatie titel is voorlopig onmogelijk voor Feyenoord''

''Prolongatie titel is voorlopig onmogelijk voor Feyenoord''

De kans dat Feyenoord zijn titel gaat prolongeren is volgens de tafelgasten van het televisieprogramma Natafelen niet groot. Columnist Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad vindt dat Feyenoord geen betere indruk achterlaat dan vorig seizoen. “Feyenoord is er met deze selectie niet beter op geworden. Het ontloopt niet veel met vorig seizoen, ongeveer 2% als je het met elkaar wilt vergelijken, maar dat is gezien het vertrek van een aantal sterkhouders ook niet vreemd.”

Ook Marcel van der Kraan, journalist van de Telegraaf, is van mening dat Feyenoord te kort komt voor prolongatie van de titel. ”Het ziet er allemaal degelijk uit, maar het niveau van vorig seizoen is voorlopig onhaalbaar. Ze hebben ook redelijk ingekocht, maar als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Ajax is het ook niet vreemd. Zij hebben nog steeds een groter transferbudget. Waar Feyenoord ruim 23 miljoen euro investeert in meerdere spelers en voornamelijk spelers voor de basis, kan Ajax het veroorloven een speler van 12 miljoen euro te halen en rustig een jaar te laten wennen. Dat is bij Feyenoord grofweg niet mogelijk momenteel.”

De situatie omtrent Robin van Persie is bekend: Giovanni van Bronckhorst wil de voormalig wereldster graag aan zijn selectie toevoegen, maar er spelen veel factoren mee waardoor het een lastig verhaal gaat worden. Kenneth Perez vraagt zich af waarom Van Persie überhaupt nodig zou zijn bij de landskampioen. “Wat zal zijn rol zijn bij Feyenoord? Ik snap de hunkering wel qua naam en de kwaliteiten die Van Persie met zich meebrengt, maar zal zijn status niet zorgen voor scheve gezichten in de kleedkamer?"

Van der Kraan is er heilig van overtuigd dat de spits een aanwinst zou zijn voor Feyenoord en de Eredivisie. “Als Van Persie zou komen, wat ik echt niet zie gebeuren, dan zou het gelijk de beste voetballer zijn van de Eredivisie. Vooral belangrijk voor de Rotterdammers om iets te kunnen betekenen in de Champions League. Maar Fenerbahçe SK werkt er niet aan mee zolang er geen vervangers zijn gehaald. En dat is ook waarom ‘Gio’ blijft wachten op Van Persie."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties