Wijnstekers: ''Ben dan net zo blij als al die andere supporters''

Wijnstekers: ''Ben dan net zo blij als al die andere supporters''

Feyenoord legde zaterdagavond beslag op de Johan Cruijff Schaal. De prijs werd voorafgaand aan de wedstrijd gezien als ‘een extraatje’, maar de overwinning ontplofte de Kuip als vanouds. Ook oud-Feyenoorder Ben Wijnstekers ging uit zijn dak tijdens het duel.

“Eerst dacht ik: oké, het is de Johan Cruijff Schaal. Het is een prijs, maar de eerste competitiewedstrijd tegen FC Twente is veel belangrijker”, zegt Wijnstekers, die als speler van Feyenoord één keer kampioen werd en twee keer de KNVB Beker won. “Misschien had ik minder spanning en emotie vooraf dan dat ik tijdens de wedstrijd had.”

“Tijdens de wedstrijd gebeurde het toch opeens”, vervolgt hij in Feyenoord TV. “Met Dirk Kuyt zat ik er over te praten en dan kan ik het toch niet laten om mijn emotie te tonen. Maar ik vind het prima, ik ben op zo’n moment net zo blij als al die andere 40.000 supporters in het stadion.”

Komend weekend wacht voor Feyenoord de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen FC Twente. “Vorig seizoen begon je met 5-0 bij FC Groningen en sindsdien ben je niet meer van plek één afgeweest. Dat gaf zoveel vertrouwen. Iedereen zal best wel gebrand zijn om de kampioen te willen verslaan, dus de druk ligt bij Feyenoord.”

“Aan de andere kant kan Feyenoord ook het veld op gaan van: kom maar op! Dat moeten we ook uitstralen komend seizoen, want we hebben een goede ploeg”, vervolgt hij. “Ik heb er alle vertrouwen in en heb weer zin in het nieuwe seizoen.”

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties