''Fantastisch voor vrouwenvoetbal als Feyenoord gaat meedoen''

''Fantastisch voor vrouwenvoetbal als Feyenoord gaat meedoen''

De Nederlandse voetbalsters kroonden zich zondag tot Europees kampioen. Het toernooi in Nederland was populair. De stadions zaten vol en miljoenen mensen keken naar de wedstrijden op televisie. Nu het succesvolle EK achter de rug is, lijkt dit het juiste moment voor de Eredivisie Vrouwen om een volgende stap te zetten.

“Ik vind in principe wel de Eredivisie voor vrouwen moet professionaliseren, maar het moet ook van de clubs zelf komen”, zegt Volkskrant-journalist Willem Vissers in het NPO Radio 1-programma Stand.nl. “Feyenoord toont nu interesse, maar het is heel raar dat zij er nooit bij betrokken zijn geweest.”

“Zij zeiden altijd dat er geen geld en ruimte voor was, maar als zo’n grote club als Feyenoord gaat meedoen… Nu heb je Excelsior/Barendrecht en Achilles ’29 die meedoen, dat is goed. Maar je hebt eigenlijk behoefte aan grote clubs in die competitie.”

Ook sportjournaliste Barbara Barend ziet Feyenoord in de Eredivisie voor vrouwen wel zitten. “Natuurlijk moet Feyenoord inspringen, net zoals Vitesse, AZ en FC Utrecht. Het klopt wat Willem zegt. Het zou fantastisch zijn voor het vrouwenvoetbal als Feyenoord gaat meedoen. Ajax deed dat een paar jaar geleden al, dat was ook ontzettend belangrijk.”

Feyenoord start dit seizoen met meisjesvoetbal. De Rotterdamse club begint met een Onder 13 en Onder 15 team voor meisjes. Binnen een aantal jaren moet dat uitgebouwd zijn tot een jeugdopleiding waarin alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn voor meisjes. Uiteindelijk moet dit de basis worden voor Feyenoord om te gaan deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties