Update | Feyenoord ontvangt kleine vier ton na transfer 'BMI'

Update | Feyenoord ontvangt kleine vier ton na transfer 'BMI'

Bruno Martins Indi vervolgt zijn loopbaan bij Stoke City. De oud-speler van Feyenoord werd al de gehele transferwindow in verband gebracht met een vertrek bij FC Porto en ook het Crystal Palace van Frank de Boer zou de 34-voudig international van het Nederlands elftal graag hebben willen overnemen.

Aanvankelijk werd gesproken over een transfersom van vijftien miljoen euro. De twee clubs uit de Premier League wilden dit echter niet betalen voor BMI, waardoor FC Porto de vraagprijs uiteindelijk verlaagde naar 7,7 miljoen euro. De relatief lage vraagprijs hangt samen met het contract van Martins Indi bij de club uit Portugal, dat nog één seizoen doorliep.

De verlaagde vraagprijs is 'slecht' nieuws voor Feyenoord. De Rotterdamse club ontvangt tien procent van het bedrag boven de 7,7 miljoen euro. Hierdoor ontvangt Feyenoord niets extra's. De landskampioen ontvangt alleen de opleidingsvergoeding, een percentage per jaar dat de verdediger actief was in de jeugdopleiding van Feyenoord. Dat bedrag zou ongeveer zes ton moeten zijn.

Wanneer FC Porto de oud-Feyenoorder had verkocht voor de vijftien miljoen euro waar eerder over werd gesproken, was deze bonus beduidend hoger uitgevallen. In dat geval had Feyenoord ongeveer 1,3 miljoen euro kunnen bijschrijven op de bankrekening.

Update, 17.00 uur | Feyenoord ontvangt kleine vier ton na transfer 'BMI'
Feyenoord ontvangt geen zes, maar een kleine vier ton na aanleiding van de transfer van Bruno Martins Indi naar Stoke City. De bekende opleidingsvergoeding bestaat niet in Engeland. Er wordt daar gebruikgemaakt van een solidariteitsbijdrage, wat zo'n vijf procent van de transfersom is. In het geval van de 7,7 miljoen die voor Martins Indi werd betaald, komt dit neer op een solidariteitsbijdrage van zo'n 385.00 euro.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties