Jones: ''Mijn vrienden weten niet wat ze meemaken''

maandag 7 augustus 2017 06:26 150.535 keer bekeken 187 reacties Pro Shots

Brad Jones was zaterdagavond de held van Feyenoord. De Rotterdammers kwamen tegen Vitesse niet verder dan 1-1 in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, waardoor een strafschoppenserie de winnaar moest bepalen. De Australische doelman wist twee strafschoppen te keren waardoor Feyenoord met de prijs aan de haal ging.

Het had zomaar kunnen zijn dat de doelman niet meer onder contract stond bij Feyenoord. Afgelopen zomer was er namelijk veel interesse. “Maar voor mij telt mijn geluk hier. Ik voel me goed in de groep, ik voel vertrouwen van de mensen om me heen bij deze club. En als je dat hebt, presteer je beter”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Al had een miljoenencontract uit China mogelijk anders bepaalt, geeft Jones toe. “Daar kan je crazy money verdienen. Maar in Europa zijn de verschillen voor een keeper niet idioot groot. Voor mij telt dat ik ergens wil spelen waar ik word gewaardeerd, waar ik het fijn heb en waar ik prijzen kan winnen. Al die drie dingen zijn hier.”

Een orkaan van geluid galmde door de Kuip toen de 35-jarige Jones de penalty’s van Tim Matavž en Milot Rashica stopte. “Als je daar geen kippenvel van krijgt, zit je in de verkeerde job. Ik probeer elke keer aan mijn familie en kennissen in Engeland uit te leggen hoe die sfeer is in ons stadion”, vervolgt hij. “Ik zeg steeds: kom kijken!”

“Ik had mensen voor de open dag uitgenodigd. Die kwamen uit Engeland en sloegen steil achterover dat er 50.000 mensen kwamen voor een elftal dat op het veld wandelt, 30.000 man bij de eerste training, 10.000 bij de laatste training voor de Klassieker. Mijn vrienden weten niet wat ze meemaken.”

Gerelateerd nieuws
187 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 50 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64663 leden - Op dit moment zijn 1020 mensen actief, waarvan 288 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting