Van Hanegem: ''Geef Diks nog even voordeel van de twijfel''

maandag 7 augustus 2017 06:11 90.710 keer bekeken 174 reacties Pro Shots

Willem van Hanegem kijkt met wisselende gevoelens terug op de wedstrijd van Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Rotterdamse club sleepte de derde prijs in korte tijd binnen, maar het voetbal was nog niet om over naar huis te schrijven. Onder andere Kevin Diks, die in de ogen van supporters al weinig goeds meer lijkt te kunnen doen, maakte geen fenomenale indruk.

“Feyenoord vond ik echt prima beginnen tegen Vitesse. Maar daarna was het ook opeens helemaal verdwenen”, schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Van de nieuwe spelers was Kevin Diks het minst op dreef. Maar ik geef die jongen nog wel even het voordeel van de twijfel, want in zijn eerste periode bij Vitesse vond ik hem een leuke rechtsback.”

“Hij heeft de pech dat Bart Nieuwkoop zijn concurrent is, want die speler heeft met zijn goede spel afgelopen seizoen iets afgedwongen bij het publiek. Dat nadeel heeft Ridgeciano Haps bijvoorbeeld niet. Veel fans zien Miquel Nelom totaal niet zitten en zien om die reden straks foutjes van Haps door de vingers.”

Volgens het boegbeeld maakt Feyenoord komend seizen opnieuw kans op de titel. “Zoals het er nu voor staat, zie ik de strijd om de titel tussen Ajax en Feyenoord gaan. Ajax voetbalt volgens mij wederom makkelijker. En als Frenkie de Jong daar straks echt een basisplaats heeft, zal het alleen maar beter worden. Hij is in mijn ogen een geweldig talent.”

“Maar ook vorig seizoen voetbalde Ajax vaak beter dan Feyenoord. Toch werd Feyenoord terecht landskampioen. Als ze in Rotterdam dat onverzettelijke weer kunnen oproepen en ze trekken voetballend de lijn van de start tegen Vitesse door, dan zijn ze wederom heel lastig te verslaan."

Gerelateerd nieuws
174 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 77 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64664 leden - Op dit moment zijn 598 mensen actief, waarvan 220 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting