Lof voor Haps: ''Hij begrijpt het spelletje helemaal''

Lof voor Haps: ''Hij begrijpt het spelletje helemaal''

Ridgeciano Haps maakte in juli de overstap van AZ naar Feyenoord. De linksback werd aangetrokken als vervanger van Terence Kongolo, die naar AS Monaco vertrok, en kostte ruim zes miljoen euro. De relatief hoge transfersom zorgde in eerste instantie voor gefronste wenkbrauwen, maar in zijn eerste wedstrijden liet Haps direct zijn kwaliteiten zien.

Ook analist Rob Jacobs is onder de indruk van de nieuwe Feyenoorder. “Als je ziet, ook tegen Real Sociedad, hoe hij de bal in één keer meegeeft aan een lopende Boëtius. Op de juiste snelheid. Boëtius hoefde de bal niet mee te nemen en kon hem in één keer voorgeven met zijn linkerbeen", zegt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

“Haps begrijp het helemaal, het spelletje”, aldus de oud-Feyenoorder. “Hij is snel en kan een enorm wapen zijn, ook als Feyenoord dichter naar de middenlijn gaat voetballen. In de Kuip krijg je veel meer ruimte met veel bewegende mensen. Haps heeft ook nog eens een geweldige trap, ik vind dat geweldig.”

Ook Jean-Paul Boëtius maakte in zijn eerste weken sinds zijn terugkeer indruk. “Van Elia naar Boëtius is absoluut geen achteruitgang”, zegt Jacobs. “Elia is een stilstaande speler en wilde alles in zijn voeten hebben, dan ging hij lopen en gaf hij een voorzet. De goede voorzetten waren wel op één hand te tellen, maar goed… Hij heeft veel te weinig beweging in de diepte, Boëtius heeft dat wel. Hij is onberekenbaar en dat is niet te verdedigen.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties