Berghuis over videoscheids: ''Lijkt meer op spel op Playstation''

Berghuis over videoscheids: ''Lijkt meer op spel op Playstation''

De videoscheidsrechter speelde een belangrijke rol in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Halverwege de tweede helft in de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse lag het spel enige tijd stil. Een doelpunt van Feyenoord werd afgekeurd wegens buitenspel en Vitesse kreeg een penalty, waar eerder geen strafschop werd gegeven.

“Ik vind dat het weinig met voetbal heeft te maken”, zegt Feyenoorder Steven Berghuis over videoref. “Ik had het er net met Renato Tapia over en we kwamen tot de conclusie dat op deze manier de charme van het voetbal verdwijnt. Nu lijkt het meer op een spelletje op de PlayStation. Fouten maken hoort er nu eenmaal bij, ook door scheidsrechters. Dat is menselijk.”

Jens Toornstra kijkt anders naar de verandering in de voetbalwereld. “Uiteindelijk is dit de eerlijkste manier”, zegt de middenvelder tegenover Metro. “Het kan wel zijn dat de charme er dan een beetje vanaf gaat, maar je wilt toch op faire wijze een wedstrijd winnen?"

Wanneer Nicolai Jørgensen niet buitenspel had gestaan, zou het doelpunt alsnog afgekeurd worden. “Dan had ik dat doelpunt van Feyenoord alsnog afgekeurd om vervolgens een strafschop aan Vitesse toe te kennen”, zegt scheidsrechter Danny Makkelie. “De overtreding werd eerder gemaakt dan het doelpunt en dan maakt het niet uit hoeveel tijd daar tussen zit, zolang het spel tussen de twee situaties niet heeft stil gelegen.”

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties