Rob Jacobs: "Vreemdelingenlegioen bij de keel pakken''

Rob Jacobs: "Vreemdelingenlegioen bij de keel pakken''

Oud-speler en trainer Rob Jacobs heeft veel vertrouwen in Feyenoord dit seizoen. De voormalig middenvelder van Feyenoord is ervan overtuigd dat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst hoge ogen gaat gooien in de Eredivisie dit jaar. “Thuis is Feyenoord niet te verslaan en ik vind dit elftal minstens gelijkwaardig aan het elftal waarmee Feyenoord vorig seizoen kampioen werd”, geeft de voetbalanalyticus aan in gesprek met FeyenoordTV.

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen staat op de planning voor aankomende zaterdag en Jacobs heeft er zin in. “Van mij mag het wel weer beginnen ja, kan een mooie wedstrijd worden tegen Vitesse met alweer een prijs als resultaat. Dat is een tijdje geleden dat Feyenoord-supporters zo verwend werden.” De kans is groot dat tegen Vitesse minstens drie nieuwelingen in de basis staan. “Met Haps en Boëtius beschik je echt over een geweldige linkerflank. Veel snelheid en diepgang, heerlijk om naar te kijken. En Kevin Diks is een prima vervanger voor Bart Nieuwkoop tijdens de komende wedstrijden. Berghuis zou ik ook meteen opstellen, maar Van Bronckhorst zal hem wel klaar willen stomen voor de eerste competitiewedstrijd.”

Zoals bij Feyenoord veel wisselingen hebben plaatsgevonden deze zomer, zo is het bij Vitesse ook niet rustig gebleven. Jacobs is van mening dat Vitesse met nieuwelingen zoals Bruns, Serero, Linssen en Matavz veel kwaliteiten erbij gekregen heeft. “Vitesse zal waarschijnlijk wel op de counter gaan spelen, want zij hebben niet genoeg kwaliteiten om dominant te zijn tegen dit Feyenoord in de eigen Kuip. Maar je moet er natuurlijk wel rekening mee houden. Feyenoord is klaar voor het nieuwe seizoen en moet dit uitstralen. Gewoon dat vreemdelingenlegioen bij de keel pakken en die ploeg met niets naar huis sturen.”

Lees meer over
Steven Berghuis Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties