Manchester City stalt Rodney Kongolo tijdelijk in League One

Manchester City stalt Rodney Kongolo tijdelijk in League One

Rodney Kongolo keert deze zomer niet terug naar Nederland. Het jongere broertje van oud-Feyenoorder Terence Kongolo leek dit seizoen verhuurd te gaan worden aan NAC Breda, waar zijn club Manchester City een samenwerkingsverband mee heeft. De 19-jarige Kongolo speelt komend half jaar op huurbasis bij Doncaster Rovers FC, dat uitkomt in de EFL League One.

Het is voor Kongolo zijn eerste verhuurperiode. De middenvelder verliet in 2014 de jeugdopleiding van Feyenoord voor een avontuur in jeugd van Manchester City. De afgelopen jaren maakte hij indruk in de jeugdopleiding van de Engelse club. Ook speelde hij de afgelopen jaren in verschillende jeugdteams van het Nederlands elftal.

“Feyenoord? Tja, dat blijft mijn favoriete club, dus het zou moeilijk zijn om nee te zeggen”, sprak de oud-jeugdspeler van Feyenoord enkele maanden geleden. “Het is mijn droom om ooit samen te voetballenmet Terence én Fidel in één team." Broer Terence maakte deze zomer de overstap naar AS Monaco. Het contract van Rodney Kongolo bij de Engelse topclub loopt door tot medio 2019.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties