Elia: ''Toen ik mijn contract verlengde hadden we ruzie''

Elia: ''Toen ik mijn contract verlengde hadden we ruzie''

Eljero Elia keerde in de zomer van 2015 terug naar Nederland. Feyenoord wist de aanvaller voor twee seizoenen vast te leggen, al was de verwachting dat hij slechts één seizoen in de Eredivisie zou blijven. Eindelijke tekende de aanvaller na zijn eerste seizoen bij de Rotterdamse club een nieuwe verbintenis in de Kuip.

"Normaal gesproken overleggen we wel, maar toen ik de laatste keer mijn contract verlengde bij Feyenoord niet", zegt 30-jarige Elia over zijn vrouw Sanne in gesprek met Playboy. "Toen hadden we ruzie, ze was er niet blij mee. Zij wilde al eerder weg uit Nederland, je wordt hier gewoon enorm in de gaten gehouden. Tegelijkertijd is het fijn dat je familie in de buurt hebt.”

In zijn tweede seizoen bij Feyenoord werd hij kampioen. Het hoogtepunt uit zijn loopbaan, aldus Elia. “Je weet nooit wat er nog in je carrière gebeurt, maar deze blijft me mijn hele leven bij. De climax was zo bizar. Eerst nog verliezen van Excelsior, dan winnen van Heracles. Met Dirk (Kuijt, red.) in een heldenrol. Zo mooi voor Dirk. We hebben wat feestjes gevierd. Op een boot, in een disco. Met Frans Bauer en Ronnie Flex. Ik spreek de jongens van Feyenoord nog via de groepsapp. Lekker dollen, kloten.”

“We moeten bijvoorbeeld nog een kampioenshorloge krijgen. We zeggen gekscherend tegen Dirk: ‘Kijk wat we voor je hebben gedaan, je bent de held van Rotterdam, wij zijn jouw waterdragers, jij moet het gewoon betalen’. Dirk stuurt dan alleen een foto vanaf Aruba waarop hij iets lekkers drinkt en zet erbij: ‘proost, jongens’. En dan stuurt-ie: ‘Wanneer moeten jullie weer beginnen? Ik ben lekker gekapt.’ Mooie vent, Dirk. Echt een leuke gast.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties