De tegenstander: Real Sociedad beleeft opmerkelijke opmars

De tegenstander: Real Sociedad beleeft opmerkelijke opmars

Na de zesde plaats die vorig seizoen werd behaald in de Primera Division, ziet Real Sociedad ook het komende voetbaljaar vol vertrouwen tegemoet. Zaterdag is de ploeg de tegenstander van Feyenoord in de openingswedstrijd van dit seizoen

Adnan Januzaj had na zijn jaren in de Engelse Premier League bij achtereenvolgens Manchester United en Sunderland (op huurbasis) over interesse van andere clubs niet te klagen. Dat de keuze van de talentvolle Belg deze zomer viel op Real Sociedad, zegt iets over de ontwikkeling die de Spaanse club de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en het perspectief dat de vleugelspeler ziet.

Dat perspectief is niet los te zien van trainer Eusebio Sacristan, die in november 2015 de ontslagen David Moyes opvolgde en zijn ploeg sindsdien voornamelijk in een 4-2-3-1 of een 4-3-3 formatie laat spelen.

Sinds zijn aanstelling heeft Real Sociedad sportief een stijgende lijn te pakken. Na een twaalfde plaats in 2015, draait de ploeg elk jaar een beetje beter. De zesde positie die afgelopen seizoen werd bereikt, is de op één na hoogste klassering voor de club in de afgelopen tien jaar.

Sociedad zal die goede prestaties dit seizoen een passend vervolg willen geven, al geven de resultaten tot dusver in de voorbereiding daar nog niet veel aanleiding toe. Van de laatste vier oefenduels werd er namelijk geen enkele gewonnen. Zo speelde de ploeg gelijk tegen Saint-Etienne en Gençlerbirligi, terwijl werd verloren van Bordeaux en VVV-Venlo. De Limburgse promovendus was donderdag in de strijd om de Herman Teeuwen Memorial bokaal met 2-0 te sterk.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties