''Als hij goed in zijn vel zit, gaat hij mooie dingen laten zien''

''Als hij goed in zijn vel zit, gaat hij mooie dingen laten zien''

Feyenoord heeft er goed aan gedaan om Jean-Paul Boëtius binnen te halen als opvolger van Eljero Elia. Althans, dat is de mening van oud-Feyenoorder Ruben Schaken. De 35-jarige Schaken, die als Feyenoorder zeven keer uitkwam voor het Nederlands elftal, denkt dat de buitenspeler een belangrijke kracht binnen het elftal van Giovanni van Bronckhorst kan zijn.

“Ik ken hem als kleine jongen, die van de A1 de stap naar het eerste elftal maakte”, aldus Schaken, die momenteel clubloos is. “Iedereen kan zich nog de wedstrijd tegen Ajax herinneren, waarin hij in de basis mocht starten en direct scoorde. Ik kwam hem een maand geleden tegen bij Iwan Redan (personal trainer, red.). Ik merkte dat hij echt een grote jongen is geworden. Een stuk wijzer en volwassener dan toen, want hij is echt een lachebekkie. Hij is nog samen met zijn vriendin en ze hebben samen een hond.”

“Absuluut, ik denk dat hij zeker potten kan breken bij Feyenoord”, vervolgt hij. “Ik heb hem gevolgd bij Genk en toen zag ik de oude Boëtius weer en voetballen kan hij als geen ander. Hij hoeft er geen moeite voor te doen, het gaat bij hem vanzelf. Als hij goed in zijn vel zit, gaat hij echt mooie dingen laten zien. Ik weet zeker dat hij Elia goed kan opvolgen, hij heeft het eerder al laten zien.”

Bekijk hieronder het gehele gesprek met oud-Feyenoorder Schaken

Geen videoplayer zichtbaar? Even adblocker uitzetten!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties