Amrabat geniet: ''Hopelijk gaat de Kuip vaak ontploffen''

Amrabat geniet: ''Hopelijk gaat de Kuip vaak ontploffen''

Sofyan Amrabat is één van de nieuwe gezichten binnnen de selectie van Feyenoord. De middenvelder kwam deze zomer voor zo’n vier miljoen euro over van FC Utrecht. De 20-jarige international van het Marokkaanse eltal geniet van zijn eerste maand bij de club: “FC Utrecht is een volksclub. Feyenoord is de overtreffende trap daarvan. Man, wat mooi om dit mee te maken."

“Ik heb respect voor tegenstanders, maar ga niet voor ze opzij", zegt Amrabat, die tot medio 2021 onder contract staat bij Feyenoord, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daarbij zal ik altijd alles geven. Met die houding ben ik ervan overtuigd dat ik ga slagen bij Feyenoord. Ik weet namelijk zeker dat ik het niveau aankan. Dat heb ik vorig jaar wel bewezen.”

“In duels tegen de topclubs was ik op mijn best”, vervolgt hij. “Juist daarom baal ik ervan dat ik tegen Freiburg een mindere wedstrijd speelde. Ik hoop dat ik tegen Real Sociedad (morgen om 14.30 uur, red.) de kans krijg om me te revancheren." Ook trainer Giovanni van Bronckhorst ziet potentie in de jonge middenvelder: “Een jongen die heel ver kan komen.”

“Ik wil de absolute top bereiken. Maar laat ik het eerst nu maar eens bij Feyenoord tonen. Je wilt niet weten hoeveel zin ik heb om elke thuiswedstrijd in de Kuip te staan, man. Echt een heel mooi vooruitzicht. Als tegenstander was dat al genieten, kun je nagaan hoe dat straks gaat voelen als al die mensen voor jou zingen. Hopelijk gaat de Kuip weer vaak ontploffen. Daar gaan we voor. En wat mij betreft beginnen we daar tegen Real Sociedad al mee.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties