Van Bronckhorst: ''Vind het belangrijk dat je een familie bent''

Van Bronckhorst: ''Vind het belangrijk dat je een familie bent''

Feyenoord zat alles behalve stil tijdens de eerste maanden van de zomerse transferwindow. De Rotterdamse club zag negen spelers tijdelijk of definitief uit de Kuip vertrekken en er werden vooralsnog vijf nieuwe spelers aangetrokken. Volgens Giovanni van Bronckhorst konden de nieuwe Feyenoorders zich goed aanpassen binnen de selectie.

“Je zag dat het voor de nieuwelingen wennen was”, zegt de oefenmeester tegenover FeyenoordTV. “Het is een nieuwe omgeving, een nieuwe club en andere teamgenoten. Ze kenden wel al een aantal spelers uit de selectie, dus dat maakt het wel makkelijker. Je merkt dat de voorbereiding daar ideaal voor is.”

“De groep neemt makkelijker andere spelers op”, vervolgt Gio. “Ik vind het belangrijk dat je een familie bent. De nieuwe spelers worden dan ook gelijk opgenomen in de familie. Ik denk dat ze zich al thuisvoelden bij de club vanaf het eerste moment dat ze de Kuip instapten.”

Vorige week verbleef de club in Oostenrijk tijdens het trainingskamp. “Het trainingskamp was goed. Je bent een kleine week met elkaar. Je verblijft in hetzelfde hotel, praat veel met elkaar dus in dat opzicht is het goed voor de teambuilding. We hebben goed kunnen trainen en een wedstrijd kunnen spelen. Je zag dat Freiburg een stuk verder was in de voorbereiding, maar het was voor ons ideaal om tegen te spelen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties