Euro Club Index: kleine kans op nieuwe titel Feyenoord

Euro Club Index: kleine kans op nieuwe titel Feyenoord

Feyenoord kroonde zich op 14 mei tot kampioen van Nederland van het seizoen 2016/2017. Het was voor de Rotterdamse club de eerste landstitel sinds 1999. De kans is echter klein dat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst ook komend seizoen de kampioensschaal omhoog mag houden.

Althans, dat blijkt uit de Euro Club Index, een ranglijst die ieder jaar wordt opgesteld op basis van statistieken. Volgens het model is de kans 15,3 procent dat Feyenoord komend seizoen kampioen wordt. Berekeningen laten zien dat de Rotterdammers 70 punten zullen halen, twaalf punten minder dan vorig seizoen. Ajax (39,0 procent) en PSV (35,9 procent) zijn de grootste kanshebbers op de titel als we de berekening moeten geloven.

Supporters van de Rotterdamse club hoeven komen seizoen echter niet in zak en as te gaan zitten. De Euro Club Index berekende vorig seizoen dat de kans 5,7 procent was dat Feyenoord op het eind van de competitie op nummer één zou staan, maar de Rotterdammers werden overtuigend kampioen. Er is al jaren discussie over de rol van statistieken in de voetbalwereld.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties