Eerste meisjesteams toegejuicht op Open Dag

Eerste meisjesteams toegejuicht op Open Dag

Supporters hebben zondag tijdens de Open Dag kennis kunnen maken met de eerste twee meisjesteams die komend seizoen bij Feyenoord van start gaan. Bij de start van het binnenprogramma in De Kuip presenteerden de meisjes van de teams Onder 15 en Onder 13 zich op het veld en werden luidkeels toegejuicht.

Feyenoord zet met de start van de twee meisjesteams een eerste stap naar het opzetten van een meisjesacademy en op termijn deelname aan de Eredivisie Vrouwen.

De organisatie van het meisjesvoetbal komt tot stand via een samenwerking tussen de Sportclub Feyenoord, Feyenoord Rotterdam en de Feyenoord Foundation. Binnen die organisatie gaat Manon Melis, topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal, een voorname rol vervullen.

‘Eindelijk is het zover dat Feyenoord met meisjesvoetbal gaat beginnen,’ zei Melis. ‘Het leukste is dat we nu met de jeugd beginnen en meisjes voor het eerst de kans krijgen om in het shirt van Feyenoord te voetballen. Vroeger wilde ik dat zelf ook graag, alleen was toen nog niet mogelijk. Nu ben ik heel blij om betrokken te zijn bij deze eerste Feyenoord-meisjesteams.’

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties