Gudde over discussie beloftenteams: ''De nuance is weg''

Gudde over discussie beloftenteams: ''De nuance is weg''

Feyenoord hoopte vanaf het seizoen 2018/2019 een beloftenteam in de voetbalpiramide te hebben. De wens leek uit te komen, maar de amateurclubs kwamen opnieuw in opstand tegen de instroming van meer beloftenteams in de verschillende competities. Hierdoor is het plan voorlopig van de baan.

“We hebben nadrukkelijke belangstelling in een beloftenteam in de voetbalpiramide”, zegt Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, in gesprek met Voetbal in de Bollenstreek. “Tot mijn teleurstelling is dat proces in de afgelopen maanden niet goed gelopen. Ik denk dat de nuance een beetje weg is in de discussie. Ik hoop dat gezond verstand weer gaat zegevieren en dat het goedkomt.”

“Ik ben het wel eens met het feit dat de beloften niet in de hoofdklasse moeten spelen”, vervolgt hij. “Ik denk ook dat er een oplossing kan komen waarbij de Derde Divisie buiten schot kan blijven, maar ik vind wel dat op Tweede Divisie-niveau de beloften en amateurclubs in bepaalde mate met elkaar moeten kunnen samenspelen.”

“Ik kom zelf uit de wereld van het amateurvoetbal, maar we zijn met z’n allen verantwoordelijk voor de toekomst van het voetbal in Nederland. Ik denk dat de beste acht clubs uit Nederland dusdanig goede beloftenteams hebben zodat dat samen moet kunnen met amateurclubs. Als je kijkt naar Spanje en Duitsland, daar kan het ook. Ik vind het hier een beetje ongenuanceerd langzamerhand. Van twee kanten trouwens.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties