Van Geel: ''Dubbele bezetting op elke positie is ons streven''

dinsdag 4 juli 2017 12:21 193.790 keer bekeken 533 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Kevin Diks speelt dit seizoen voor Feyenoord. De 20-jarige rechtervleugelverdediger komt per direct op huurbasis over van het Italiaanse Fiorentina. Diks onderging maandag met succes de medische keuring en zet dinsdagmiddag zijn handtekening onder het contract. Hij gaat in De Kuip spelen met rugnummer 17.

Met de komst van de international van Jong Oranje heeft Feyenoord de gewenste versterking voor de verdediging binnen, nadat Rick Karsdorp vorige week vertrok naar AS Roma. ‘Ik ben blij dat we het vertrek van Rick snel hebben kunnen opvangen met de komst van Kevin. We volgen hem al sinds zijn doorbraak bij Vitesse. Met zijn verdedigende én aanvallende kwaliteiten en zijn gedrevenheid kan hij van toegevoegde waarde zijn voor onze selectie,’ zegt technisch directeur Martin van Geel.

Door de komst van Diks is de positie van rechtsback binnen de selectie van Feyenoord nu weer dubbel bezet. Van Geel: ‘Dat is prettig, want een dubbele bezetting op elke positie is ons streven. Kevin zal met Bart Nieuwkoop de concurrentie moeten aangaan voor de rechtsbackpositie.’

Diks doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Vitesse. Voor die club maakte hij in augustus 2014 zijn debuut in de Eredivisie. Tijdens de zomer van 2016 stapte de verdediger over naar Fiorentina, dat hem het afgelopen half jaar uitleende aan Vitesse. Met de Arnhemmers won Diks eind april de KNVB Beker.  

Gerelateerd nieuws
533 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 142 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73917 leden - Op dit moment zijn 692 mensen actief, waarvan 214 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved