Transfermarkt geopend: overzicht seizoen 2017/2018

Transfermarkt geopend: overzicht seizoen 2017/2018

De transfermarkt in Nederland is officieel geopend. Feyenoord versterkte zich de afgelopen weken al met een aantal spelers: de overeenkomst met deze spelers geldt per 1 juli. Ook zagen de Rotterdammers een aantal belangrijke spelers vertrekken.

Nieuwe spelers

Jean-Paul Boëtius (FC Basel)
De eerste aanwinst van Feyenoord tijdens deze transferzomer was Jean-Paul Boëtius. De aanvaller verliet in de zomer van 2015 de Rotterdamse club voor een avontuur in Zwitserland, maar dat werd geen succes. Technisch directeur Martin van Geel zag Boëtius deze zomer graag terugkeren in de Kuip als vervanger van Eljero Elia.

Sofyan Amrabat (FC Utrecht)
Ook het middenveld van de landskampioen werd al versterkt. Sofyan Amrabat maakte voor zo’n vier miljoen euro de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord. De middenvelder lijkt in eerste instantie niet gehaald voor de basiself, maar is een kwalitatief goede back-up bij mogelijke blessures of schorsingen van het huidige middenveld van de Rotterdamse club.

Nigel Robertha (Feyenoord O19)
Ook vanuit de jeugdopleiding stromen enkele Feyenoorders door naar het eerste elftal. Zo heeft Nigel Robertha zijn laatste jaar als jeugdspeler achter de rug en is hij komend seizoen senior. De kans dat hij bij het eerste elftal blijft lijkt klein. Een verhuur lijkt daardoor de beste optie voor de jonge aanvaller.

Ramon ten Hove (Feyenoord O19)
Ook Ramon ten Hove maakt de stap van de Feyenoord-jeugdopleiding naar het eerste elftal. De doelman tekende afgelopen maand zijn eerste profcontract, met het oog op Jong Feyenoord in de voetbalpiramide. Komend seizoen lijkt hij vierde keeper te worden om zo ervaring op te doen en zijn wedstrijden te spelen bij Jong Feyenoord.

Mats Knoester (Feyenoord O19)
Verdediger Mats Knoester sloot het afgelopen seizoen goed af door zijn tweede contract bij Feyenoord te tekenen. De verdediger, die het afgelopen seizoen bij Feyenoord O19 speelde, verlengde zijn verbintenis bij de Rotterdamse club tot medio 2020. De komende weken gaat Knoester met Feyenoord om de tafel zitten om te kijken waar hij komend seizoen actief is. Een verhuurperiode lijkt de meest logische optie.

Transfermarkt geopend: overzicht seizoen 2017/2018

Vertrekkende spelers

Dirk Kuyt (gestopt)
Hij leidde Feyenoord naar twee prijzen: de KNVB Beker en de landstitel. Na twee succesvolle jaren vond Dirk Kuyt het genoeg en zette hij een punt achter een indrukwekkende loopbaan. De Katwijker blijft wel betrokken bij de club en richt zich het komende seizoen op verschillende functies. Zo gaat hij onder andere enige tijd meelopen met technisch directeur Martin van Geel.

Pär Hansson (Helsingborgs IF)
In de winter van 2015 werd Pär Hansson aangetrokken als vervanger van de geblesseerde reservedoelman Warner Hahn. Bij zijn aanstelling wist Hansson dat hij niet gehaald werd voor de basiself en hij speelde in anderhalf jaar slechts twee officiële wedstrijden. Deze zomer keerde hij terug naar zijn geboorteland en tekende hij een contract bij Helsingborgs IF.

Warner Hahn (sc Heerenveen)
De Rotterdammers raakten nog een doelman kwijt. Warner Hahn maakte, voor enkele tonnen, de overstap naar sc Heerenveen. De talentvolle doelman werd bij Feyenoord de afgelopen jaren meerdere malen verhuurd en vond het nu tijd voor vastigheid. Die vond hij in Friesland, waar hij een contract tekende tot medio 2019.

Eljero Elia (Basaksehir)
Ook in de voorhoede verloor Feyenoord een belangrijke kracht: Eljero Elia gaf na het behalen van de landstitel aan nog eens ‘een stap te willen maken' en koos voor Turkije. Hij tekende een tweejarig contract bij de relatief jonge club Basaksehir, dat afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Turkse Super Lig eindigde.

Rick Karsdorp (AS Roma)
De absolute klapper van deze transferperiode werd gemaakt door Rick Karsdorp. De rechtsback tekende, na weken van onderhandelen, een vijfjarig contract bij AS Roma. De Italianen maakte een bedrag van 14 miljoen euro over naar de bankrekening van Feyenoord, waar in de toekomst nog eens vijf miljoen euro bij kan komen.

Transfermarkt geopend: overzicht seizoen 2017/2018

Mogelijke aanwinsten

Steven Berhuis (Watford)
Vorig seizoen speelde hij een belangrijke rol in het kampioenschap en ook dit seizoen hoopt trainer Giovanni van Bronckhorst te beschikken over Steven Berghuis. De positie van rechtsbuiten wordt op dit moment alleen ingevuld door Bilal Basacikoglu. Het lijkt echter nog enige tijd te duren voordat Feyenoord en de Engelse club een akkoord bereiken.

Kevin Diks (Fiorentina)
Na het vertrek van Rick Karsdorp kent de selectie van Feyenoord nog één rechtsback: Bart Nieuwkoop. Om de positie dubbelbezet te houden, lijkt Kevin Diks komend seizoen gehuurd te worden van Fiorentina. Ook zouden de Rotterdammers een optie tot koop in de overeenkomst willen laten opnemen.

Giovanni Troupée (FC Utrecht)
Ook Giovanni Troupée lijkt een optie om Rick Karsdorp te vervangen bij Feyenoord. De 19-jarige verdediger kende een ijzersterk debuutseizoen in het shirt van de Utrechtse club. De goede prestaties leiden automatisch tot een hoge transfersom. De club zou een miljoenenbedrag voor de jonge Troupée willen ontvangen en het is de vraag of Feyenoord dat voor hem wil neerleggen.

Robin van Persie (Fenerbahce)
Het is een jaarlijks terugkerend gerucht: Robin van Persie keert terug naar Feyenoord. Deze zomer lijken de geruchten sterker dan ooit. Het contract van de aanvaller bij zijn Fenerbahce loopt nog één jaar door, maar financiën lijken roet in het eten te gooien. Zo lijkt Feyenoord geen transfersom voor de 33-jarige Van Persie te willen betalen en kunnen ze ook zijn miljoenensalaris niet overnemen.

Transfermarkt geopend: overzicht seizoen 2017/2018

Verhuurde spelers

Calvin Verdonk (PEC Zwolle)
De 20-jarige Calvin Verdonk keert terug bij Feyenoord. De verdediger speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij PEC Zwolle, waar hij zeventien competitiewedstrijden en twee bekerwedstrijden speelde. Verdonk speelde zijn wedstrijden als linksback, maar is ook inzetbaar in het hart van de defensie.

Jari Schuurman (Willem II)
Ook Jari Schuurman speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij een andere club. De 20-jarige middenvelder speelde bij Willem II en kwam in Tilburg tot elf competitiewedstrijden. Hij speelde zijn wedstrijden voornamelijk als invaller. Toch wist hij per 173 minuten één keer te scoren.

Transfermarkt geopend: overzicht seizoen 2017/2018

[poll=337]

Lees meer over
Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Calvin Verdonk Dirk Kuyt Rick Karsdorp Bilal Basacikoglu Warner Hahn Jari Schuurman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties