Rutten trots: ''Dit is het juiste moment voor hem''

Rutten trots: ''Dit is het juiste moment voor hem''

Fred Rutten kijkt met een trots gevoel naar de transfer van Rick Karsdorp naar AS Roma. De oefenmeester liet aanvallende middenvelder Karsdorp als rechtsback debuteren in Feyenoord 1, een positie waar hij daarna bleef spelen. De transfer kan Feyenoord een bedrag van 19 miljoen euro opleveren.

"Rick stond daar zelf helemaal niet zo positief in”, zegt Rutten tegenover RTV Rijnmond. “Bij iedereen waren er gefronste wenkbrauwen. Ik heb het zijn begeleiding en zaakwaarnemer ook uitgelegd, echt moeten overtuigen dat hij international kon worden. Ik had wel verwacht dat hij een absolute basisspeler zou worden bij Feyenoord. Wel had ik verwacht dat het langer zou duren om het Nederlands elftal te halen.”

"Ik had Rick voor ik naar Feyenoord ging in de A1 gezien. Op nummer 10. Ik zag wel dat hij alles zo makkelijk kon, dat hij een beetje lui werd. Een brutale jongen, echt een Feyenoordspeler met potentie. Op het middenveld was het toen alleen overvol. Gedurende de trainingssessies probeerde ik hem uit als rechtsback, daar zag ik meer potentie in dan als middenvelder."

"Ik denk wel dat dit het juiste moment is voor hem om een transfer te maken. In het proces van volwassen worden is het goed als een speler uit zijn eigen omgeving stapt, daar groei je van, wordt hij volwassen van. Dat is nodig om een topspeler te worden. Ik heb geen contact meer met hem gehad. Als je weggaat bij een club gaan sommige contacten soms verloren. Ook met Rick, met andere jongens heb ik nog wel contact."”

"Dit is heel mooi voor Rick zelf”, vervolgt Rutten. “Dat hij zich dusdanig ontwikkeld heeft dat hij een mooie transfer heeft gekregen. En het doet altijd goed als je als trainer afwijkt van meningen van anderen en dat het dan gerealiseerd wordt. Dat geeft wel een prettig gevoel ja."

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties