Jong Feyenoord voorlopig toch niet in voetbalpiramide

Jong Feyenoord voorlopig toch niet in voetbalpiramide

Jong Feyenoord zal de komende twee seizoenen niet instromen in de voetbalpiramide. De KNVB heeft tijdens de bijeenkomst van de clubs uit de Tweede en Derde Divisie bekendgemaakt de plannen om extra beloftenteams te laten instromen teruggedraaid.

De amateurclubs zijn fel tegen de beloftenteams in de competitie. In maart kondigde de KNVB aan dat er vanaf het seizoen 2018-2019 extra beloftenteams aan de diverse divisies zouden worden toegevoegd. Na hevig verzet van de amateurclubs voelde Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, zich genoodzaakt om de plannen terug te draaien.

Het beloftenteam van Feyenoord speelde de afgelopen jaren in de reservecompetitie op maandagavond. In mei werd bekend dat de Rotterdamse club zich toch heeft ingeschreven voor de voetbalpiramide, tot blijdschap van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst. De voetbalbond moet nieuwe plannen opzetten om een instroming alsnog mogelijk te maken.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties