Elia verklaart keuze: ''Ook met Fenerbahce gesproken''

Elia verklaart keuze: ''Ook met Fenerbahce gesproken''

Eljero Elia zette deze maand zijn handtekening onder een contract bij Basaksehir. De aanvaller werd door de Turkse club overgenomen van Feyenoord, de club waarmee hij kampioen werd. Bij de keuze voor zijn nieuwe club speelde zijn gezin een grote rol.

“Ook met Fenerbahce heb ik gesproken”, zegt de 30-jarige Elia tegenover RTV Rijnmond. "Zij moesten spelers verkopen voordat ze konden investeren en ik wilde duidelijkheid. Ook voor mijn kinderen, die moeten gewoon naar school kunnen. Ik wil niet laat instromen bij een club."

"Ik heb met Wesley Sneijder en Nigel de Jong gesproken. Zij zeggen dat het sterk wordt overdreven wat er in Istanbul gebeurd. Ook in België, Engeland of Italië gebeurt er tegenwoordig veel, het is nergens meer veilig. Als je constant bang moet zijn, dan zou je altijd binnen moeten blijven en heb je niets meer aan het leven."

"Het is een nieuwe club, ze hebben vier jaar geleden een doorstart gemaakt. De club van Erdogan inderdaad”, vervolgt hij. “In die vier jaar spelen ze op het hoogste niveau en hebben ze Europees voetbal afgedwongen en nu zelfs voorronde Champions League. Er zijn veel jonge talenten, die ook in het nationale team spelen. Ik ben gehaald als iemand die creatief en beslissend kan zijn en jongere spelers helpen. En ze betalen meer dan Feyenoord, het is netto in Turkije, dat zijn ook de feiten."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties