Van Wonderen snapt Feyenoord: ''Daar zijn er niet veel van''

Van Wonderen snapt Feyenoord: ''Daar zijn er niet veel van''

Feyenoord kondigde vrijdagmiddag de terugkeer van Jean-Paul Boëtius aan. De aanvaller tekent spoedig een meerjarig contract bij de club waar het voor hem allemaal begon. Oud-Feyenoorder Kees van Wonderen, die bij de KNVB actief is als jeugdtrainer, snapt dat de Rotterdamse club Boëtius, die onder contract stond bij FC Basel, terughaalt.

“Het is een jongen die van de club komt”, zegt hij. “Het is een technisch vaardige speler die van de zijkant kan spelen, daar zijn er niet veel van. Ik snap die keuze wel, dat ze op hem teruggrijpen. Feyenoord kan het beste iets over hem zeggen, want hij komt daar vandaan. Zij weten wat voor jongen het is en wat zijn potentie is.”

De aanvaller kan met gemengde gevoelens terugkijken op zijn eerste periode bij de club. “Het zijn talenten, die zitten in een enorme flow. Ze maken stappen van de jeugd naar het eerst elftal, hun debuut, spelen goede wedstrijden en komen positief in het nieuws. Dan komt er ook een moment dat er meer van je wordt verwacht en komt er kritiek, zowel intern en extern”, aldus Keesie Wonderboy.

“Hoe ga je daar dan mee om? Kan je er mee omgaan en wil je ervoor vechten of ben je teleurgesteld en vind je het moeilijk? Misschien was dat laatste bij Boëtius wel het geval en remde het daardoor zijn ontwikkeling. Hij zette toen de stap naar FC Basel en kwam via Genk weer terug. Als hij er van geleerd heeft kan hij nu, nu hij wat ouder is, de stap wel maken.”

Bekijk hieronder het gesprek met Van Wonderen.

Geen videoplayer zichtbaar? Even adblocker uitzetten!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties